Backträning med barn

Hans är i England den här veckan, han kommer äntligen hem ikväll. Det är alltid lite roddigt att få ihop träning, jobb och hämtning och lämning när jag är ensam med barnen men jag brukar vara rätt lösningsorienterad. Backlöpning till exempel är ett väldigt kul och smidigt sätt att träna tillsammans med barnen på.
 
 På min första lediga dag denna långhelg cyklade gräbsen och jag till Hammarbybacken och mötte upp Clara. Vi körde tre block i backen som passar perfekt att genomföra med barnen med i backen.
 
 Det krävs en lite längre backe och självklart ingen med biltrafik eftersom barnen kommer en bit i från dig.
 
 Block 1:
 
 Starta längst ner i backen. Spring uppåt tillsammans med barnen, vänd själv efter 25 meter och spring 10 meter nedåt. Spring 25 meter uppåt och vänd lagom till du kommer i kapp de små. Upprepa till ni kommit hela vägen upp för backen.
 
 Block 2:
 
 Starta högst upp i backen. Spring 75 meter nedåt. Vänd och sprinta upp till toppen. Turas om att springa varannan gång om ni är två vuxna. Annars kan du vila på toppen mellan varje. Upprepa 5-15 gånger. Barnen är kvar högst upp hela tiden.
 
 Block 3:
 
 Spring nerför backen tillsammans med barnen. Dela upp backen i 5 delar där du vid varje brytpunkt vänder och springer 15-50 steg uppåt för backen.
 
 Färdig!!!
 
 
 


Jag älskar backträning!


Partner in crime!


Min hejaklack med imponerande ben som klarar Hammarbybacken!


Jag springer med stavar för att kunna pressa upp pulsen utan att bli för trött i benen. När jag tävlar i Åre Extreme kommer jag att ha stavar.


Jag är väldigt stark i överkroppen och får ut mycket kraft av att kunna använda armarna uppför. På min instagram @lofsans har jag lagt upp en film där ni kan se hur tekniken med stavarna ser ut. Det är superkul!


Heja Clara!


Jag testade nya terrängskot som jag kommer att tävla med i Åre. De har en gummidubbad sula för bra grepp men känns väldigt lätta.

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer