Om att inte vara sin kropp

Bara för att du inte är nöjd med din kropp så betyder inte det att du är missnöjd med dig själv. Om din kropp inte känns bra eller ser bra ut är det inte samma sak som att det är du som inte är bra. Bara för att din kropp är överviktig nu så innebär det inte att du är sämre nu än vad du har varit tidigare. Du är inte din kropp. Din kropp är inte samma sak som din själ.
 
 Din kropp är ditt redskap i livet, det som gör att du kan prestera. Men det är ditt hjärta, din själ och dina tankar som styr. Det är ditt inre som betyder något. Din kropp speglar inte din själ. Värdera din prestation utifrån dina mentala framsteg och inte hur din kropp ser ut. Du är inte din kropp. Du använder din kropp.
 
 Se inte ner på din kropp för att du inte är nöjd med den. Se istället vad kroppen kan hjälpa dig med!
 
 

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer