Baxter 8 månader

I söndags blev Baxter 8 månader och det är på sin plats att skriva ner några rader om Backan och hans utveckling tycker jag. Det här ju ändå en Mammablogg. 🙂
Ni som har följt bloggen och Baxters uppväxt de senaste månaderna vet att både han och vår familj har haft det stentufft. Baxter började hosta strax efter 3 månaders ålder, fick kraftiga och täta kräkningar tillsammans med glåmighet och nedstämt allmäntillstånd.
Sedan ca en månad tillbaka dricker Baxter en specialvälling mot reflux som heter EnFamil. Den blir till gelé i magen för att förhindra kräkningar. Allt slem i luftrören retar stämbanden och framkallar hostan.
Som komplement till specialvällingen äter Baxter en halv portion gryta i puréform till middag och smörgås till frukost och ibland mellis. Han älskar allt som går att äta och vill allra helst äta exakt samma som vi vuxna.
Sedan några veckor tillbaka har hostan blivit mycket bättre, dock ej helt borta. Den största skillnaden vi ser (inte nödvändigtvis pga vällingen) är att Baxter har blivit glad igen. Under 3-4 månader grät Baxter konstant. Så fort han fick ögonkontakt med oss vuxna eller om vi satte ner honom på golvet bröt han ihop i tårar. Sorgligt.
Nattetid har Baxter gått från att sova tio minuter i stöten med gråt emellan till att sova flera timmar på raken utan att vakna. Han hostar en del men behöver inte alltid nappen tillbaka i munnen efteråt. Backan somnar kring 2030 och sover med vällingpauser fram till 06.
Motoriskt sett är Baxter stark och har mycket jävlar anamma. Han kämpar och kämpar och bryr sig inte om motgångar. Baxter kan krypa, åla, sätta sig upp från liggande, ställa sig upp mot möbler och sedan sätta sig ner. Han balanserar några sekunder om man släpper händerna innan han sätter sig på rumpan med en liten duns. Han är rysligt snabb på knäna och Sixten får se upp!
Baxter är extremt nyfiken och intresserad av vad Sixten gör hela tiden. Konstant. Sixten har gott tålamod och låter Baxter kräla över sig, dra i leksaker och dregla utan att bli arg.
Baxter älskar att åka vagn, bara bakåt åt mitt håll. Han vill inte sitta framåt. Han gillar heller inte att åka bil om inte storebror Tom är med, då skrattar han högt åt storebrors tokerier!
Jag har fått tänka till och tänka om i min mammaroll sedan Baxter gjorde sina stora utvecklingssteg de senaste veckorna. Jag har hela tiden Sixten som norm. Jag jämför hela tiden Baxter med honom och det är inte rättvist för någon av dem. Jag jobbar verkligen med att låta mina gräbs vara två helt olika individer som utvecklas på helt olika sätt i sin egen takt. För varje vecka som går blir de allt mer olika och det tänker jag fokusera och uppmärksamma framöver. Det är två bebisar men med helt olika personligheter. Sixten är en Happy Go Lucky medan Baxter är en Sokrates, en tänkare och en filosof. Det är helhäftigt att se och deras utveckling kommer nog att bli ännu mer spännande i framtiden.
Den första tiden, och speciellt när Baxter var så sjuk och missnöjd med livet hade jag svårt att knyta an till honom. Det var en bebis som vi hade hand om men jag hade svårt att förstå att det var min bebis. Sedan Baxter mår bättre har jag fått lättare att ta honom till mig. Han har varit svårälskad men i och med hans stora fysiska och psykiska förbättring känns det som en helt ny bebis. Eller den okomplicerade lilla ungen som föddes den där morgonen i oktober. Han är tillbaka nu. Vår glada, starka men eftertänksamma och analyserande Baxter.

Baxter tar sina första riktiga kryptag på Hans och min bröllopsdag.

Baxter blev glad under vår semester nere i Skåne, här är vi nere i Skanör och äter glass.


Relaterade inlägg:

Julafton 2012, Hans gästbloggar

Sixten vaknade kl 06.00 igår. Det var perfekt för då slapp jag ligga vaken längre. Vem vill sova då man är ledig??? Kakstinn frukost på det och sedan ut på Söder för lite frisk luft. Vi valde att mata “ankorna” (läs: fiskmåsarna) nere vid Årstaviken. Grabbarna fick kalla fingrar. Fåglarna fick saffransbullar och ingefärskakor. Lovisa […]

Läs mer

Baxters 2-årskalas

Om jag tidigare känt mig lite ledsen över att vi inte haft något ordentligt kalas för Baxter sedan han föddes så har alla de känslorna försvunnit efter det brakfirande han fick idag. Vi hade två intensiva timmar där våra och Baxters familjer och vänner var på besök med paket, tårtor och bullar i all oändlighet. […]

Läs mer

För 2 år sedan – Baxters förlossningsberättelse

I natt var det exakt 2 år sedan jag låg hemma på Kammakargatan med värkar och Baxter på väg ut från magen. Det var ett omtumlande dygn där jag både hade hand om Sixten som nybliven 1-åring, födde mitt andra barn tillsammans med min syster Agnes som coach och mognade något oerhört, jag växte upp […]

Läs mer