Rörlighets- och balansträning

Dessa övningar passar dig som vill öka rörligheten i höftleden, fotleden, bröstryggen och axelleden. Balansmomenten gör att även coremuskulaturen tränas. Satsa på ett lugnt och metodiskt tempo i rörelserna, ingen stress.
Välj ut en eller två övningar och lägg till i din vanliga träning eller gör alla fyra som komplement till ett konditionspass!
Jag har långt i från perfekt teknik i vissa av övningarna men även solen har fläckar. 😉
Använd en träkäpp eller övningsstång som inte väger nånting, lätta vikter. Det är balans och känslan av stabilitet som är viktigast.
Om du som är stel och/eller har dålig balans förbättrar de kvaliteterna kommer du också få bättre resultat av både styrketräning och konditionsträning. Sedan gör en bra hållning underverk för din utstrålning, oerhört viktigt!

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer