Beslut

Tack för all er feedback! Nu har jag begrundat, funderat, spanat in andra mammor, läst bloggar o.s.v.
Angående bäddning i vagnen
Jag har använt ett duntäcke i vagnen i princip varannan dag sedan Sixten föddes. Vissa dagar har jag bytt täcket mot en filt istället. Under täcket ligger Sixten alltid med vanliga kläder; byxa, body och strumpor. Sällan mössa. Ibland är det lagom med täcke när vi går hemifrån men sedan blir det så pass varmt att jag drar ner täcket till fötterna så han får ligga fritt. Nu har det varit sommarvärme några dagar men närsomhelst antar jag att det blir kallare och sedan är plötsligt vintern här!
SÅ:
1.) Jag använder duntäcket i kombination med vanliga kläder tillsvidare.
2.) Som komplement till täcket under kallare morgnar och kvällar, och när jag vet att Sixten ska upp och ner i vagnen ofta får han använda någon av sina två fleeceoveraller som han kan ha vanliga kläder innanför.
3.) När det blir fuktigare utomhus har jag ett skydd som jag kan fästa på liggdelen, som ett lock liksom. Det isolerar bra.
4.) Vid snöblandat regn (vanlig syn i Stockholms innerstad) får regnskyddet åka på locket så grejerna slipper bli fuktiga. Vid det här laget har Sixten vuxit ur sina fleeceoveraller. Om det blir en kall decembermånad får jag investera i en ny fleeceoverall vid denna tidpunkt. Nu kan det nog vara dags att inreda vagnen med ett fårskinn i botten.
5.) Strax efter nyår planerar jag att uppgradera Sixten till 1:a klass: Sittdelen. Eftersom det då är mitt i vintern, blåsigt, kallt, rått och fuktigt lägger jag fårskinnsfäll som underlag. Tills dess har jag också köpt en åkpåse med dun. Jag funderar på att eventuellt satsa på en riktig sovsäck istället för vagntillverkarnas egna åkpåsar. Den dyraste barnsovsäcken på den svenska marknaden, upp till 112 cm kostar kring 700:- medans One Tree Hills dunpåse kostar 1000:-. Då känns det bättre och mer prisvärt med en riktig sovsäck. Som tillbehör till sittdelen på vagnen följde det med ett vindskydd att fästa över mage och ben.
Angående gåstol:
Vi har en hoppgunga från Polarn o Pyret som för närvarande är i min pappas garage. Jag ska hämta den i veckan och se hur Sixten känns i den storleksmässigt. Jag vill att han ska få tillräckligt med stöd i nacken men ändå få tillräcklig träning och stimulans. Gåstolen får vänta några månader till.
Som sagt; ännu ett stort tack för att ni läsare engagerar er och tycker till! Det är så bra att få höra andras erfarenheter och tankar!

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer