Powerwalk och pyspunka?!

Helgen var varit helt underbar! Kärleken gav mig sovmorgon igår, jag fick sova ända till 10 och vakna av mig själv, skönt! Natten till idag gav jag honom en hel natts sömn tillbaka. Annars sköter han nattning, blöjbyten och att hålla Sixten sovande genom att stoppa in nappen och sånt. Jag är “bara” ansvarig för amningen. Men i natt fixade jag allt själv, det är tuffare än vad jag trodde. Tänk de som alltid är ensamma med sin bebis på natten.
Vi gick den längsta powerwalken hittills på förmiddagen idag. Årstaviken bort till Hornstull och sedan hela Södermalm runt. Det är roligt med Stockholm; trots att det är en stor stad träffar jag alltid någon jag känner när jag är ute och rör mig. Först mötte vi Anna, Christian och Lucas vid Sickla Udde. Vid Slussen kom Mamma och Agnes gåendes! Kul!
Vi hade bokat oss på Yvettes cykelpass i Sickla klockan 16.00. 15.40 gick vi ner till bilen som stod parkerad på en tvärgata. Då var ena bakdäcket tomt på luft och ena framhjulet bara halvfullt. Antingen har vi fått punka eller så har någon pyst oss. När Henric och Hans åkte iväg till macken med däcket nu på kvällen låg det en sten inne i ventilen så vi får väl se imorgon om det är någon luft kvar i däcket.
Det slutade i alla fall med att vi missade cykelpasset. Då kunde vi ha gått upp till lägenheten och barnvakten Elin igen och skitit i träningen, men icke sa nicke! Hans tog fram min cykel från källarförrådet. Åh vad han har längtat! (Cykeln alltså) Äntligen fick han komma ut och rastas igen. Min fina cykel!
Vi cyklade till gymmet och brände av ett styrkepass för ben och baksida axel. Jag körde 10 minuter på crosstrainern för första gången efter förlossningen. Fördelen med den maskinen jämfört med ett löpband är att man slipper det stötmoment som är olämpligt och direkt skadligt för en nybliven mamma. Alla nyblivna mammor rekommenderas vänta 3 månader efter förlossning innan de börjar jogga och springa.
Benträningen bestod i dag av olika varianter av utfall. Jag har precis börjat göra utfall igen, en bra övning för rumpa och lår. Ju fler veckor som går efter förlossningen, desto mindre relaxin (ett hormon som gör alla leder i kroppen mjuka inför förlossningen) finns i kroppen. Så nu kan jag göra mer instabila övningar som utmanar stabiliteten i bäckenet och balansen.
Moster Elin och Sixten hade myst med sushi hemma i soffan. Sixten hade garvat hela tiden. Det är så kul med honom. Han verkar så glad och nöjd hela tiden! Det underlättar livet (både hans och mitt) så mycket! Eftersom bilen inte var i så gott skick fick vi skicka hem henne med tvärbanan istället för den utlovade skjutsningen, måste gottgöras nästa barnvaktstillfälle!
Efter träningen gjorde vi iordning ett bad åt Sixten. För första gången fick jag vara med i badkaret med grabbarna. Det har varit “gents exclusive” fram tills ikväll. Sixten verkligen älskar att bada badkar! Hela badet är bara ett enda stort garv. Det ska bli spännande att se hur han reagerar på babysimmet i oktober!
Nu ikväll höll Agnes mig sällskap medan killarna kollade på däcket. Vi hade mysigt med tända ljus och lite mat. Fast jag inbillar mig att hon hela tiden kastade lystna blickar mot sovrummet där en viss ung herre låg och slaggade. Kan det vara så att hon egentligen inte ville umgås med mig? Finns det någon annan person som lockar?
Ikväll bojkottar jag “En kommisarie…” och läser bloggar istället! Mycket bättre underhållning!

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer