Borås Djurpark

Idag besökte gräbsen och jag Borås Djurpark för första gången. Jag var på Kolmården för mååååånga år sedan, kanske 18 och har väl bara besökt Central Park Zoo på Manhattan sedan dess.

Vi såg massa exotiska djur; giraffer, noshörning, antiloper, vargar, lejon, tigrar och till och med massa björnungar som sprang på bakbenen. Jätteroligt! Sixten var lite trött redan från början och den enda reaktionen jag fick av honom var när han såg girafferna. Muuu… Efter att ha sett sälshowen med dans, tricks och lite faktaberättelser åt vi glass på en bänk i solen. Sixten torkade munnen med servetten, prickfritt, han gillar ju inte kladd, sedan sprang han till en stor lekpark han fått korn på. Unga, unga, unga!

Dagens Baxter i sin nya dress från Svea. Sixten har också sin nya tröja och byxa. Snygga killar. På bilden står vi på den 10 meter långa balkongen vid vår svit på S:t Jörgen Park Resort. Jag bara måste åka tillbaka dit! Middagen vi åt på rummet igår kväll och frukosten i morse var fantastisk. Jag har ätit många hotellfrukostar så jag vet vad jag pratar om.
Borås Djurpark är en perfekt aktivitet för alla barn ända ner till Baxters ålder, 9 månder, eftersom man som besökare kommer väldigt nära djuren om man vill. På Skansen är det längre avstånd och mycket trängre och barnvagnarna tillsammans med turisterna på rad gör att det är svårt att se bra. Den stora “savannen” med girafferna och flodhästarna var häftig att se även om jag tycker att det är lite sorgligt att djuren är instängda. Det var en häst som sprang och galopperade runt runt i hagen där kossorna också bor, han verkade frustrerad men vad vet jag, jag talar ju inte med hästar. 🙂 Båda barnen blev helt slut av parken, på ett bra sätt. Nästa gång vi är i regionen, kanske nästa sommar, ska vi absolut komma tillbaka, då tillsammans med Hans. Han är mycket bättre på att härma djur än vad jag är. Jag satsade istället på att klura ut en sång om varje djur vi såg; Björnen sover, Lovisas vargsång från Ronja, En elefant balanserade, Älgarna demonstrerar, Tio små apor och så vidare. Vid noshörningarna fick jag hjärnsläpp men räddade situationen lite snyggt genom att lura barnen att det var en flodhäst.

Gräbsen fick turas om att sitta på magen i ErgoBaby. Första gången jag såg en ErgoBaby var hos flitiga bloggaren Eva, proffsmorsan med tre barn under tre år. Hon är expert på bärselar, sjalar, sparkcyklar och tygblöjor. Och så är hon en fantastisk fotograf. Och idrottslärare, precis som jag. Nu är jag helt såld på att bära barnen. Oftast har jag Baxter i BabyBjörn Active men när båda gräbsen ska kunna sitta är det ErgoBaby som gäller.

Jag var ensam med gräbsen i djurparken, jag är inte rädd för att hitta på saker på egen hand. Tvärtom kan jag tycka att det är mysigt att köra sitt eget race och bara vara ensam. För att kunna göra lyckade utflykter som enda vuxen med två så här små barn så är det många saker som måste klaffa. En bra vagn är allra viktigast för mig. Den ska kunna gå att köra med en hand eftersom den andra ofta är upptagen med det andra barnet. Den ska vara enkel att fälla upp och ihop samt ta ur och lyfta in i bilen. Den ska ha bra med packutrymme så att jag inte behöver bära något utöver det andra barnet. Dessutom ska det vara lätt att komma åt facken med en hand och jag ska helst inte behöva böja mig ner eftersom det andra barnet sitter på magen. Ståbrädan ska vara lätt att fälla upp när den inte används och aldrig vara i vägen. Sist av allt och nog viktigast så ska sittdelen på vagnen vara lätt att justera så att både stort och litet barn kan sitta bra, den ska ha stor sufflett och sittdelen ska med en hand kunna vridas så att det barnet som sitter i vagnen kan se allt som jag vill att den ska se. Det finns bara en enda vagn i världen som kan allt detta och som gör det möjligt för mig att kunna göra alla våra aktiviteter utan att behöva köra en dubbelsitsig syskonvagn.

Nämligen Orbit.

Stort tack till Allt för föräldrar och Edberg&Co för att vi får köra denna fantastiska vagn med alla optimala tillbehör!

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer