Cirkelträning på Rosa Skrot

Onsdagar klockan 18 kör jag ett cirkelträningspass på Rosa Skrot, hela terminen. Ikväll var det dags för höstens första pass och med lång väntelista hade nog både jag och deltagarna höga förväntningar. Jag presenterade ett upplägg med 6 övningar som fokuserar på styrka och rörlighet för höftpartiet med insida lår specifikt samt stort inslag av rotationsövningar för att öka styrkan i bålens rotationsmuskler samt baksidan av axeln.
För att höja intensiteten på passet vävde jag in pulshöjare som samtidigt ökar rörligheten i ryggen och ökar den explosiva förmågan i höften samt pulshöjare med fokus på överkroppen. Det blev ett rätt komplext pass, inte i första hand med nybörjare i fokus å andra sidan går alla övningar att anpassa efter individen, något jag alltid eftersträvar.
Efter 5 varv med 6 övningar, 31 minuter från start till mål inklusive vila var deltagarna både trötta, nöjda, glada och peppade. Ett mycket bra resultat! Mina pass strävar alltid efter att ge deltagarna en känsla av att både vara så trött att benen inte går att lyfta eller att armarna inte orkar tvätta håret efter passet samtidigt som tjejerna ska gå från Rosa Skrot med en attityd och inställning som säger att de är oövervinneliga, att de orkar allt. Det är en inte helt lätt balansgång och jag älskar kicken det ger att få se självförtroendet växa i ögonen på mina tjejer!
Vill du också vara med på mina cirkelträningspass på Rosa Skrot? Du kan köpa ett klippkort eller betala för varje pass om du inte vill teckna medlemskap. Alla priser hittar du på Rosa Skrots hemsida. Hör av dig till Rosa Skrot om du vill boka en gratis provapågång!


Kvällens pass bestod av flera sorters rotationer.


Och övningarna går att anpassa efter sina egna förutsättningar.


Grymma tjejer som verkligen gjort sitt bästa, precis som jag vill ha det! 🙂
Tack Karin för bilderna!

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer