Cykling som konditionsträning

Cykling eller spinning är en utmärkt träningsform att variera sin konditionsträning med. Kroppen vänjer sig fort om den alltid får samma träning men genom att byta ut ett löppass, aerobicpass eller liknande mot ett pass på cykeln håller du din träning varierad. Genom att variera träningen ökar du dina chanser till att få bra resultat av din träning. Cykling/spinning är ett skonsamt sätt att konditionsträna utan att belasta knän. Om du har en försvagad bäckenbotten efter graviditet eller kanske fortfarande är gravid är cykling optimalt för att bibehålla konditionen.
Tänk lite extra på att inte fis-köra (var tvungen att lägga in bindestreck för en fisks hörselorgan har inget med cykling att göra) utan verkligen jobba med hjärtat och benen så att du blir lika trött som om du hade sprungit.
På mina cykelpass har jag alltid minst en gravid tjej som deltar. Jag brukar rekommendera att ha styret lite högre upp än vanligt och att inte ha för hög belastning i stående position. Är man höggravid kan det kännas lagom att mest sitta ner. Jag körde 1-2 45 minuter långa cykelpass per vecka under sista halvan av graviditeten eftersom jag hade försvagad bäckenbotten. Det hjälpte mig att bibehålla så mycket som möjligt av min kondition så att förlossningen kändes lätt och de följande barnvagnspromenaderna inte så utmanande.


Under dagens cykelpass fick barnen stanna hemma med Hans som bytte av mig. Sixten är dålig i magen och har feber, lite hängig men vid gott mod. Baxter är lika intensiv som vanligt. 🙂
Vi har kollat på TV, vilat och chillat. Jag har ganska mycket jobb i olika projekt men passar på att använda iphone, bläckfiskmorsan. Om ni väntar på mail från mig så kommer det att dröja lite, jag svarar alltid men det kan ta ett tag. Fast hellre att barnen är sjuka nu än senare när Hans och jag är bortresta mycket, det gäller att vända allt till något positivt. 😉

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer