Formstatus 1 år efter andra förlossningen

Jag har tränat hårt och målmedvetet under en lång period och känner min kropp utan och innan. Jag är lyhörd på vad den behöver och försöker alltid tillgodose näringsbehov trots att det är stressigt när barn ska matas först eller avbrutna måltider. Jag har hållit mig frisk och kunnat tränat regelbundet i ett år nu, Baxter är född 26/10 2010 men jag hade aldrig kunnat föreställa mig att jag skulle nå den form jag har nu men det är på gott och ont.
Sista september gjorde jag ett kroppssammansättningstest som visade att jag ligger alldeles för lågt i andelen kroppsfett, på gränsen till farligt låg. Även om jag har känt det på mig var det nyttigt för mig att se det svart på vitt och ett bra sätt för mig att motivera mig till att öka mängden kroppsfett. Det är varken sunt eller snyggt tycker jag att vara för deffad, även om man har muskler.
För att lägga på mig mer fett på kort sikt har jag ökat mängden kolhydrater till lunchen och lagt till ca en näve kolhydrater till middagen, jag har även lagt till en skålad handflata cashewnötter varje dag. Jag har drastiskt minskat på träningsmängden under denna period för att inte förbränna för många kalorier och dessutom ätit mer tomma kalorier (lösgodis, sötad läsk och chips) än vad jag brukar. Detta är inget sätt att leva på långsiktigt utan en kortsiktig metod för att snabbt öka fettdepåerna. Jag har gått upp ca 2 kg på 10 dagar, jämnt utspritt på hela kroppen fast det syns nog knappt. Inte heller känns det någon skillnad. Det mesta är nog vätska som binds i musklerna av att jag äter mer kolhydrater än vanligt. Jag ska försöka hitta en balans där jag lyckas äta nyttigt men också tillräckligt mycket för att inte bara ha en stark utan också sund kropp.

Visst, magrutor är både imponerande och ett bra kvitto på att jag kan träning och min kropp men blodådror upp över hela bålen gillar jag inte. Det är sjukt hur hjärnan aldrig blir nöjd; antingen är det för lite av det ena eller för mycket av det andra. Alltid är det något som ska förändras…

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer