Dagen idag

Vilken underbar förmiddag vi fick ute i solen! Jag är så glad och tacksam över att vi fick en Chariot till barnen. Vagnen används flitigt både med löparhjulet på och nu också bakom min cykel. Här i stan är det ovanligt med cykelvagn och jag har än så länge bara kört på cykelbana och inte på gator men många vänder sig om. Barn under 12 år ska ha hjälm när de cyklar och det gäller såklart barn i cykelvagn också. Vi köpte nya hjälmar häromdagen, likadana röda med fiskar på. Inte helt okomplicerat att få gräbsen att förstå skillnaden mellan att sitta i vagn utan hjälm ibland och med hjälm i bland men det viktigaste för mig är att visa att jag också har hjälm.
Lite om dagens mat: Vi har ätit pannkakor till lunch idag. Jag byter ut hälften eller allt av vetemjölet till dinkelmjöl. Det är proteinrikare och påverkar blodsockret mindre. Till pannkakorna hade jag idag naturellt jordnötssmör från Kung Markatta. En burk kesella med keso och saft i så blev mellanmålet också klart. Om man vill smaksätta mer än med saft kan man ta lite vaniljessens. Baxter och Sixten äter Jogolino Blåbär från Nestlé till mellis, de fick två förpackningar med bud igår. Mycket poppis härhemma och behöver inte förvaras i kylskåp. Smidigt till sommarens utflykter.

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer