En nyttig utbildning

Ikväll har jag varit på jobbet där vi har haft Öppet hus tillsammans med de andra skolorna vi delar hus med. Det var frivilligt för eleverna att vara med men ändå var det hur många ettor som helst med från 17-20 för att jobba. Det är ju eleverna som skapar skolan så de bästa “säljarna” för en skola är elever som rekommenderar sin skola till andra. Det spelar ingen roll hur programmen är utformade eller lokalernas utseende om stämningen och den sociala miljön på skolan är fantastisk. På min skola har vi både spännande gymnasieprogram och helt fantastiska lokaler, kompetenta lärare och kreativ social miljö så vi har de bästa förutsättningarna för att ge ungdomar en utbildning de har nytta och glädje av i framtiden.
Men nu är jag trött på att höra min egen röst och längtan hem till lägenheten och Hans är stor. Barnen kommer sova när jag kommer hem men vi hann ses en sväng på eftermiddagen ändå. Imorgon tar vi igen det!
Nu väntar jag på att vår laxsashimi och dumplings är klara på vårt favoritsushiställe på Hornsgatan vid Bysistorget. Det blir lyxmiddag ikväll, en vanlig onsdag. Det får vara så ikväll. 🙂


Sashimi är lite nyttigare än vanlig sushi eftersom man äter fisken och riset separat. Sushiris är sötat och ihopkramat till bollar medan det ris som serveras till sashimi oftast bara är kokt och fluffigt (mindre mängd).

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer