Ett sätt att variera och effektivisera träningen

Istället för att köra en övning i taget när du styrketränar kan du slå ihop flera övningar på raken innan du vilar. Du kan välja vilka övningar du vill men det är smidigt om de kräver samma utrustning eller kan utföras på samma ställe så att du slipper springa runt i gymmet.
Idag körde jag ett triset (alltså tre övningar på raken) med bicepscurl, axelpress och stångrodd. Sedan vilade jag ca 20 sek innan jag körde en omgång chins, vilade 20 sek, och så upp med stången för att göra mitt triset igen osv i tre omgångar. Enkelt, varierat och roligt.

Imorgon går Sicklaloppet av stapeln, 10km runt Nacka och Hammarby Sjöstad så jag körde inga ben idag. Annars brukar jag faktiskt köra knäböj eller utfall i varje pass. Det behöver inte vara tungt men det är ett jättebra sätt att värma upp kroppen på.


Sixten gjorde det mindre trevliga att kliva upp klockan 04 i morse. Som tur är är det TV:n som gäller då så jag tog med mig täcket till soffan. Jag ringde till förskolan imorse och sa att han får hänga med Baxter och mig istället. Det är ju sjukt lyxigt att kunna välja att göra så. Om bara några veckor blir det annorlunda när jag jobbar heltid igen.


Nu sover båda två i Donkeyn. Sixten vägrade lämna MiniSats och skrek så att det till och med sprack små blodkärl i tinningen. Typ 20 minuter senare tystnade han i hissen upp till lägenheten. Helt slut. Det är allt mer sällan han sover på dagtid och det gör att han somnar så mycket bättre på kvällen. Men efter den tidiga morgonen behöver han sova idag.

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer