Familjens nya förskola

Mötet på den nya förskolan imorse kändes så himla bra och den klump jag haft i magen inför Sixtens förskolebyte från Odenplan och Baxters inskolning har försvunnit helt.
Gräbsens inskolning börjar redan på tisdag om en vecka, snabba puckar! Jag har varit inställd på att de inte skulle få förskoleplatser förrän kring årsskiftet så detta blev en riktig överraskning. Gräbsen kommer att få gå på samma avdelning, en 1-3:årsgrupp, det känns så bra att de kommer att ha varandra i närheten på dagarna första tiden men så småningom, antagligen till hösten 2012 kommer Sixten få flytta upp till storbarnsavdelningen. Förskolan ligger i ett stort grönområde med närhet till lekplatser, badplats och den egna kolonilotten. De har en egen gård men går ofta i väg i smågrupper.
På Sixtens förra förskola hade de inga köpta leksaker utan de byggde allting själva av kartonger och annat byggmaterial, det gillade jag. På den nya förskolan har de duplo, dockor och annat så det ska bli intressant att se hur de används i den pedagogiska verksamheten.
Jag kommer att berätta mer om förskolan och mina tankar kring den men precis som med Sixtens förra förskola kommer jag inte att skriva ut namnet på den. Ni kan däremot få veta att det är en friskola till skillnad från den tidigare som var kommunal.

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer