Första vardagen i nya hemmet

Första vardagen i vårt nya hem har varit lite seg för mig eftersom jag i natt sovit på fyra olika platser beroende på barnens status; i vår säng, i Sixtens spjälsäng (fast inte samtidigt som Sixten), på golvet i gräbsens rum bredvid Baxter och i våningsängen i Toms rum. Känner mig lite tröttbakis idag men fördelen med att jobba med träning är att oavsett om man har lust eller inte måste man köra passet ändå.
På måndagar tränar jag 30 mammor och 30 bebisar på Sats Stadion. Vi kör en konditionsdel 20 min på stepbräda och 25 min styrka med gummiband, viktplatta och kroppen som belastning.
I mitt instruerande fokuserar jag på att få mammorna att knipa samtidigt som de tränar samt att tänka på magstödet och att aktivera coren. Det är vanligt med framåtroterad hållning, oaktiverad hållningsmuskulatur och allmän okunskap och omedvetenhet kring muskelspännning och bäckenbottenträning och belastning. Första steget efter förlossning är att kunna knipa av kisstrålen. Andra steget är att kunna aktivera bäckenbotten i en knäböj. Nysa, skratta eller hosta utan att kissa på sig kommer någonstans därefter. Att kunna jogga eller hoppa utan att läcka är svårare än vad man kan tro om man inte fört barn vaginalt. Jag blir så himla ledsen när jag hör eller läser om tjejer som inte vågar träna för att de kissar på sig. Om man inte tränar på att knipa kommer man aldrig att lära sig det. Om ni vill kan jag göra ett inlägg med konkreta övningar och tips på hur man får starkare bäckenbotten efter förlossningen.
Vi vet inte om Sixten har vattkoppor, svinkoppor, höstvirus eller nåt annat. Han har i alla fall inga blåsor och ingen vätska, typ som finnar bara. Sjukvårdsupplysningen säger att det inte smittar om prickarna inte vätskar sig. Idag fick Sixten ändå vara med Hans på stan medan jag och Baxter var på Sats men imorgon får han följa med om det är samma status på prickarna som idag. De är färre och inte alls irriterade nu och det blir bättre för varje timme. Baxter har inte en enda prick men vi får se om någon vecka om han får samma symtom.


Baxter i body från Blingo, jeans från Zara och Timberlandkängor


Hans köpte textilier till sitt badrum idag så jag ska överraska honom med att sätta upp draperiet, handdukarna och lägga ut mattan. När han kommer hem ska vi äta bresaola och nåt till medan vi igår åt kyckling, halloumi, avocado och sallad. Så här ser en måltid utan kolhydrater ut. Jag brukar rekommendera just middagar och kvällsmål utan kolhydrater som ett enkelt sätt att minska både kalorierna och närma sig en lågkolhydratkost på ett sunt sätt. Om man inte tränar överhuvudtaget behöver kroppen inte kolhydrater, däremot kan hjärnan behöva sockerkicken för att den är van vid det. Ät isf kolhydrater på morgonen och förmiddagen när kroppen är som bäst på att ta hand om kolisarna.

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer