Film med proteinrika måltider för träningstjejer

Jag är ju inget fan av proteinpulver är övertygad om att vi kan tillgodose vårt proteinbehov med hjälp av vanlig mat. Jag tror att våra kroppar mår mycket bättre av att äta naturligt, och att det är hjärnspöken som gärna gömmer sig bakom proteinshakes, fettförbränningsdrycker och vissa tillskott. Jag har nästan blivit lite besatt av att se hur vältränad jag kan bli utan att äta tillskott av olika slag och ser en utmaning varje dag i att äta varierat, proteinrikt, mycket vegetariskt och näringsrikt. Jag tror att det är mycket mer hållbart, både gentemot jorden, våra kroppar och i hur vi bemöter våra barn och skapar goda kostvanor tidigt.
Jag får många frågor om måltidskomponering och hur man gör lättlagade middagar som är nyttiga och proteinrika. Vissa hamnar i äggträsket och massa ägg varje dag men det finns andra vägar att gå också. Tillsammans med Lindahls kvarg har jag fått möjlighet att spela in en film på temat enkla nyttiga middagar. I den här filmen delar jag med mig av tre proteinrika måltider som jag tycker passar bra för träningstjejer som vill äta mycket protein utan att krångla till det. Lägg dessa på nästa veckas matsedel och berätta vad du tycker!
Skärmavbild 2015-02-27 kl. 11.36.18
 
 

 

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer