Fler träningspass på TV4 Nyhetsmorgon

Det är så roligt att se och höra att ni är så många som kört det benpass vi visade på Nyhetsmorgon i söndags. LÄNK! Det var ett så kallat Pyramidpass där man gör allt fler repetitioner för varje övning man gör. När man är uppe på toppen så fortsätter man neråt med samma övningar men allt färre repetitioner. Ni vittnar om träningsvärk, endorfinkickar och nytändning till träning efter semester och ingen är gladare än jag! 🙂
Flera har frågat om tidsåtgången på passet; jag tycker att 20 minuter är lagom att köra och då kan du se hur långt du hinner på den tiden. För mig tar 10 upp till 60 och ner till 10 igen cirka 12 minuter. Mina PT-kunder kör på 12-28 minuter om de ska köra hela pyramiden och vissa hinner 10-60-10-50 på 20 minuter. Jag tycker inte att det är så viktigt. Antingen kör du strikt hela tiden och vilar när du behöver eller så anpassar du djupet och tempot till en lägre nivå så att du inte behöver vila så mycket. Det viktigaste är att du känner dig stark igenom passet och lyckas bibehålla självförtroendet hela vägen, även när det känns tufft.
Nu på söndag kommer programledaren Maria Forsberg och jag prata om och visa ett pass fokuserat på mage och bålstyrka. Jag brukar kalla upplägget Klockan där man jobbar med allt kortare intervaller för varje omgång i en övning.
09.30 cirka får ni kolla på TV4, eventuellt sänds Nyhetsmorgon på Kanal 7 också då Friidrotts-VM börjar i helgen och TV4 sänder tävlingarna. Förutom ett magträningspass kommer vi också att prata om proteintillskottets vara- eller ickevara. 🙂


Med tanke på benträning; stepup på en bänk med knäet högt upp är en perfekt övning att köra i ett pyramidpass.

Relaterade inlägg:

Om kroppsviktsträning på TV4 Nyhetsmorgon

  I går var jag på TV4 Nyhetsmorgon tillsammans med ekonomiprofessorn Micael Dahlén som är insnöad på kroppsviktsträning. Här är klippet från när Micael visar flygande armhävningar och jag har en minilektion i biomekanik.

Läs mer

Om löpträning och utbrändhet på TV4 Nyhetsmorgon

I morse var jag på TV4 Nyhetsmorgon. Jag svarade på massor av frågor om löpträning och sedan hade jag ett samtal med Christian som skriver bloggen 1000glada.se om psykisk ohälsa. Vad kan man göra när man inte ens orkar röra kroppen?  

Läs mer

Videoblogg med Walking Bad från Blogger Boot Camp

Jag har lovat att filma alla övningar från det pass som jag körde på Blogger Boot Camp i lördags. Detta blir en liten microvariant i filmform på 5,5 minut (som man måste se för att förstå upplägget så kolla på filmen innan ni ställer frågor) och så specificerar jag passupplägget i text också. Det var över […]

Läs mer