Född 2010

Imorgon får vi besök av SVT och “vår” filmare Martina. Vi är nämligen med i SVT:s projekt med arbetsnamnet Född 2010. Projektet går ut på att följa och dokumentera tio stycken barn som föds under 2010 och deras familjer. Man kommer att följa dessa barn och deras familjer i 16 år, dvs tills barnen går ut grundskolan.
Vi blev kontaktade av SVT redan i somras och tillfrågades om vi ville vara med i projektet men vi var då väldigt tveksamma och valde till slut att tacka nej. När Baxter hade fötts hörde producenten av sig igen och efter noggrant övervägande har vi nu beslutat oss för att delta i projektet. Vi är väl överens med SVT om villkoren för hur det filmade materialet kommer att användas och vi har möjlighet till ett stort inflytande. Inget kommer att sändas som vi inte har okejat.
För min del känns steget från min blogg till detta projekt inte så stort och vi båda vuxna är överens om att det kommer att bli roligt och spännande att vara med. Vi lever båda två ganska publika liv redan som det är. Än så länge är våra barn för små för att tycka till i frågan men när de börjar förstå kommer vi att föra en dialog kring deras medverkan och vi hoppas att de vill fortsätta även upp i skolåldern.
Vi kommer inte att följa ett manus eller regi utan syftet är att fånga vår vardag i sin enkelhet. Filmaren Martina kommer att följa oss härhemma, i parken, ute på stan eller till exempel på Sats för att skildra vår vardag.
Vi kommer att bli filmade vid ett flertal tillfällen varje år, första gången imorgon, och den första serien av avsnitt kommer att sändas i höst och sedan kommer Född 2010 att återkomma på TV i olika former under 16 år framöver.
Jag är både lite spänd och förväntansfull inför projektet och ser verkligen fram emot resultatet. Jag tror att det blir så fina avsnitt som vi känner oss nöjda med och att både vi och barnen får minnen för livet.

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer