Förberedelser inför Stockholm Marathon
Med 6 dagar kvar till Stockholm Marathon blir jag allt noggrannare med mina förberedelser inför loppet. Förra veckan tog jag bort 25% av träningsmängden och den veckan som kommer nu före loppet tar jag bort ytterligare 25% från en vanlig vecka. Den kommande veckan innehåller 3 löppass och 2 kortare rörlighetspass med prehabiliterande löpstyrka, ingen vanlig styrketräning.
Jag äter som vanligt hela veckan med lite förändringar; pasta till middag på torsdag och en pizza på fredag kväll. Pizza fungerar bra som löparmat för mig; mycket deg och fett som går långsamt för kroppen att arbeta med och på så sätt vaknar jag inte vrålhungrig på lördagsmorgonen. Jag äter en lite större frukost än vanligt på lördag och sedan en banan innan starten. Jag ska faktiskt vara i studion på Nyhetsmorgon på lördag innan starten som går 12 så det blir perfekt med en banan i handen på väg från TV4 längs Lidingövägen mot starten vid Stadion.
Stockholm marathon kör med sportdryck från Maxim så jag ska beställa det i förväg och testa det för magen i ett intervallpass mitt i veckan. Jag kommer att dricka sportdryck från start och hela loppet för första gången. Annars brukar jag vänta någon timme med sportdryck.
Hur gör ni med sportdryck på långa lopp?

Jag har precis sprungit veckans sista pass; 6 kilometer i marathonfart varav 2 kilometer på mitten i halvmarafart. Nu blir det en dag på stranden!
