Förberedelser inför Stockholm Marathon

 Med 6 dagar kvar till Stockholm Marathon blir jag allt noggrannare med mina förberedelser inför loppet. Förra veckan tog jag bort 25% av träningsmängden och den veckan som kommer nu före loppet tar jag bort ytterligare 25% från en vanlig vecka. Den kommande veckan innehåller 3 löppass och 2 kortare rörlighetspass med prehabiliterande löpstyrka, ingen vanlig styrketräning.
 
 Jag äter som vanligt hela veckan med lite förändringar; pasta till middag på torsdag och en pizza på fredag kväll. Pizza fungerar bra som löparmat för mig; mycket deg och fett som går långsamt för kroppen att arbeta med och på så sätt vaknar jag inte vrålhungrig på lördagsmorgonen. Jag äter en lite större frukost än vanligt på lördag och sedan en banan innan starten. Jag ska faktiskt vara i studion på Nyhetsmorgon på lördag innan starten som går 12 så det blir perfekt med en banan i handen på väg från TV4 längs Lidingövägen mot starten vid Stadion.
 
 Stockholm marathon kör med sportdryck från Maxim så jag ska beställa det i förväg och testa det för magen i ett intervallpass mitt i veckan. Jag kommer att dricka sportdryck från start och hela loppet för första gången. Annars brukar jag vänta någon timme med sportdryck.
 
 Hur gör ni med sportdryck på långa lopp?
 
 


Jag har precis sprungit veckans sista pass; 6 kilometer i marathonfart varav 2 kilometer på mitten i halvmarafart. Nu blir det en dag på stranden!

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer