Första dagarna på Österlen

Jag har ingen täckning där vi bor så jag har inte kunnat ladda upp några bilder de senaste dagarna, som utlovat. Och blogginlägg utan bilder är ju värdelöst, eller hur?! Men nu har jag tagit min snabba cykel och bajkat grusvägen bort till min pappas hus för att låna lite trådlöst nätverk, för nu jädrar ska det bildbombas!
Vi har varit på stranden varje dag hittills. De två första dagarna tillbringade vi på Sandhammaren, dag tre på stranden nedanför Stenshuvuds nationalpark (den är helt fantastisk!) Det känns som att vara utomlands med det kristallblå vattnet, vågorna och nästan folktomma stranden. Vi överraskades dock av ett regnoväder där vi fick krypa in under parasollet och ta skydd men efter en halvtimme var det borta och solen sken igen. Härligt! Idag har vi varit på Kyls strand, tyvärr har vindarna legat på i natt så att massa tång åkt upp på stranden så det var lite svårbadat men det fanns fina partier där vi kunde plaska, fast i dag var det iskallt i vattnet till skillnad från de tidigare dagarna då jag faktiskt doppat mig flera gånger.
Sixten fick värmeutslag redan innan vi lämnade Stockholm, han verkade dock inte bekymrad av dem. De minskade radikalt i går när det blev lite svalare och idag är de helt borta. Däremot märkte vi att Sixten var lite orolig över det stora huset och alla rum i fil. Men efter ett par dagar har han blivit hemmavan och kryper ut och in i alla rum oavsett om han ser oss eller inte. Han trivs inte när det är för varmt, över 30 grader är inte populärt men 27, som det var i dag var alldeles lagom och hans humör har varit uppe i himlen.
Vi har hunnit med två av våra sommarpärlor hittills; igår besökte vi café Annorlunda vid Stenshuvuds nationalpark som har en kakbuffé (som jag hoppade över, kakor är inte min grej) och idag fikade vi på Olof Viktors vid Glemminge. De har en mysig innergård med kullersten men alla gäster satt i den vackra gröna trädgården där det var skugga. Sixten sov skönt i vagnen så jag kunde äta min glass i lugn och ro, så fort han är vaken är det 100% tempo oavbrutet. Jobba jobba jobba!
Där vi bor har vi en jättevacker innergård med flera matplatser där vi väljer att äta måltiderna beroende på klockslag och humör. Det påminner lite om matplatserna i Mamma Mia, ni som har sett min favoritfilm… Kullerstenarna är en riktig utmaning för Sixten, även om han inte kan gå själv än, vi får låna ut ett finger för honom att hålla i, så stapplar han mellan alla stenar. Krypning fungerar såklart fortfarande, han är riktigt snabb nu, men att gå med ett finger är såklart populärast. Vi märker att han är frustrerad över att inte kunna gå själv men det kanske släpper den närmaste månaden.
Vi har nu bara ett par dagar kvar av våra tre veckor tillsammans med två av Hans barn sedan är det bara vi tre resten av sommaren, härliga tider! Och bebisen i magen såklart, som märks mer och mer för varje dag, både magen som växer snabbt och aktivitetsnivån därinne. Jag känner en sådan stor skillnad i denna graviditet jämfört med Sixtens. Jag är mycket starkare mentalt, gladare och piggare. Det är klart att det börjar bli jobbigt för kroppen, jag är ju ganska liten så en normalstor mage på mig blir ju större proportionerligt än på en lång tjej. Sängarna här är lite för mjuka för min smak, jag märker att ländryggen är mycket svagare nu och orkar liksom inte att hålla ihop ryggen när jag ligger på rygg. Det känns som att ryggen är av och att benen inte är ihopkopplade med resten av kroppen, känner någon igen det? Sedan krånglar höften och magen stramar och värker men det är sånt som hör till graviditeten och utgör faktiskt inget problem. Jag försöker röra mig så mycket som möjligt, då känns det bäst både i kropp och knopp. Jag vet att jag inte kommer att ha några problem att träna bort graviditetskilona men det betyder inte att jag vill ha några onödiga kilon som inte bidrar till att underlätta amning utan tvärtom göra en redan sliten gravidkropp tung att bära på. Det är tillräckligt tufft att vara gravid redan som det är.
Här kommer några bilder från de senaste dagarna. Jag har sållat ut rätt hårt då jag inte vill ha några strandbilder som kan hamna i orätta händer ute på nätet men dessa nedan tycker jag är okej att visa er. Med tanke på min cykeltur flera kilometer bara för att kunna blogga med bilder hoppas jag att ni uppskattar dem lite extra och gärna lämnar en hälsning åt oss. Det vore roligt!
Jag hoppas att ni läsare har en lika underbar semester som vi har, berätta gärna om hur ni har det!

Sixtens reaktion när det var så stora vägor var: ooohh


Klamrar sig hårt fast på mamma


Två bebisar; en ovanpå magen och en inuti


Strandhäng


Hmm... mammas bikini ska visst av...


En fortfarande långhårig Sixten


Petpet!


Man kan ha det sämre i livet...


Cool kille


Ingen mage som syns bakifrån...


Men från sidan syns den...


Hot mama om jag får säga det själv...


Sixten - sandkungen!


Fika på Olof Viktors


Sorbetglass i skuggan


Världens finaste kille, snart 1 år!

Relaterade inlägg:

Nedräkning till Sunwing Resort Makadi Beach

Vinterns första snöblandat regndag framkallar en nästan manisk nedräkning till vår kommande semester till Egypten. Om 10 dagar ligger vi vid poolen, äter glass och njuter av värmen! Sunwing Makadi Beach är ett nyöppnat hotell med stort vattenland och all inclusivekoncept som ingår för alla gäster. Vi har bott på ett riktigt all inclusivehotell en […]

Läs mer

Upper East Side Shopping och Mexikansk middag

Här är ett blogginlägg med några bilder på vad som hände igår. Efter att ha sprungit vårt löppass längs Hudson River så åt vi frukost på Dinern på hörnet.  Jag åt pannkakor, omelett och yoghurt. Vi brukar alltid beställa in ett par rätter och dela på. Några timmar senare mötte jag upp Hans som varit […]

Läs mer

Framme i New York

God morgon från Manhattan! 🙂 Klockan är strax efter 06 här hos oss, 5 timmar efter er när det är vintertid i Sverige. Vi har precis vaknat efter 8 timmar sömna. Jag har sovit lite oroligt som jag ofta gör när jag sover på en ny plats. Vi landade före beräknad ankomst i går eftermiddag, […]

Läs mer