Framme i New York

God morgon från Manhattan! 🙂
Klockan är strax efter 06 här hos oss, 5 timmar efter er när det är vintertid i Sverige. Vi har precis vaknat efter 8 timmar sömna. Jag har sovit lite oroligt som jag ofta gör när jag sover på en ny plats. Vi landade före beräknad ankomst i går eftermiddag, kunde ta en taxi till Manhattan direkt som dessutom visste vilken väg han inte skulle köra för att fastna i köer.
Vi skulle ha bott i East Village men det hotellet har fortfarande ingen ström eller varmvatten och Hans lyckades boka ett nytt hotellrum i Midtown nära Herald Square istället. Här märks det ingenting att det varit storm. Vi såg tre små butiker som fortfarande är stängda men annars är det fullt ös på 8th avenue. Människor är som vanligt, alla varuhus och restauranger tuffar på som vanligt. Det är märkligt att  bara ett kvarter bort så börjar hela det området av södra Manhattan som fortfarande är helt strömlöst och kolsvart.
Flygresan hit igår gick supersmidigt. Vi somnade direkt innan start och sov till lunchen serverades. Sedan tittade vi på två filmer i ipaden och åt daim och sen var det bara två timmar kvar till landning och de lyckades vi prata bort. Allting är ju så omkomplicerat när inte barnen är med… 🙂 Det är samma sak när vi var ut på stan efter att ha lämnat bagaget. Att checka in på hotell, packa upp, äta på restaurang och sen gå i butiker med syskonvagn och två små kottar är ju ett evighetslångt projekt med så  många moment som ska genomföras. Vi blir så paffa nu över att allt går så fort! 🙂
Vi käkade lunch på en diner i bottenvåningen av hotellet, Hans var i väg på ett möte och sedan körde vi tora shoppingvarvet på Herald Square. Där ligger de, för mig, obligatoriska shoppingstoppen när jag är på Manhattan: Macys där jag köper Ralph Lauren till barnen, Footlocker där vi köper löparskor åt oss, Victoria´s secrets där jag köper både det ena och det andra 😉 , Sephora som säljer ID-smink. Alla butikerna ligger i samma korsning så det är perfekt att slippa bära påsarna på stan sen.
Jag är sjukt nöjd med min uppdatering av grabbarnas Ralph Laurengarderob. Jag älskar verkligen det märket, kvaliteten är grym och kläderna håller för två barn OCH kan sen ges vidare. Det är skillnad mot HM och Lindex som ser rätt taskiga ut efter några tvättar tycker jag.
Nu kurrar magen, vi åt omelett och french toast vid 15-tiden och sedan Ben & Jerrys inne på Macy´s. Annars har vi inte ätit sedan vi kom fram. Vi ska ta på oss löparkläder och inviga våra nya grymma löparskor vi köpte på Footlocker igår och ge oss ut på ett varv mellan skyskraporna innan staden vaknar på riktigt. Sedan ska Hans i väg och jobba medan jag tar en sväng själv på stan. Senare ska vi ta en taxi upp till Upper East Side och promenera Manhattan nedåt. Jag älskar att gå superlånga sträckor här.
 

Vi satt längst fram i economy och hade extra benutrymme, skönt!

 

New undies!


Kvällens fångst


Om det kan vara påfrestande med hög musik och mycket folk när man jobbar på gym så fattar jag inte hur personalen på Footlocker klarar av alla timmar i butiken.

Blodsockerfall inne på Macys resulterade i glass som inte var lika god som isvattnet.


Jag älskar Hans nya strumpor. Matchar skorna…

Nyankomna till Manhattan!

Tick Tock Diner, vårt crib de här dagarna. Jag älskar Diners!

Jag tröttnade på mitt hår och tog fram saxen innan vi åkte, det resulterade i en kortare lugg. Måste vänja mig….

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer