Första vagnpromenaden & Publik
I torsdags gick ju jag och bebisen en sväng upp till Odenplan för att shoppa lite, då fick han sitta på magen i min älskade babybjörn bärsele. Idag fick han åka i babyskyddet i vagnen istället, för första gången, hur bra som helst! Jag är så himla nöjd med vagnen och den lösning vi har nu. Speciellt när bebisen är så liten, jag vill kunna se honom hela tiden och det är få smala syskonvagnar som har en sådan lösning. Om ni bor i stan och har tätt mellan era barn rekommenderar jag verkligen iCandy Peach med bilskyddet som liggdel till bebisen.Tanken var att jag skulle köpa ett par nya höststövlar men det var så mycket folk i butiken och jag hatar att behöva köa för att spendera pengar, då går jag hellre på stan en vardag i lugn och ro. Men vi åt lunch på Publik uppe på PUB, helt okej mat även om det känns lite märkligt att sitta mitt i en möbelbutik. Room har ju öppnat högst upp i varuhuset, mycket bättre läge för dem där än borta på Kungsholmen.


Vi köpte lite lösgodis på Caramella på Hötorget och ett stort lass kantareller till middagen. Massa kolhydrater behöver jag nu när amningen är i full gas så tagliatelle med kantarellsås smakade gott! Lite popcorn på det och lördagkvällen är komplett!

Eftersom amningen går som ett tåg så introducerade vi nappen för bebisen idag. Succé direkt! Båda våra barn (sjukt att kunna skriva så) har älskat nappen från första gång, det tycker jag är bra.

Sixten har varit i toppform idag och all oro från hans sida verkar som bortblåst. Han är konstant glad och springer runt och tjoar, dansar och skrattar hela tiden. Fast det märks (eller så är det jag som projicerar min egen lappsjuka) att han börjar trötta på lägenheten, även om den i hans värld är gigantisk, och vill komma iväg på utflykter. Annars så har vi alltid två projekt per dag, ett på förmiddagen och ett litet senare på dagen, men snart är vi där igen. Vi måste bara få lite rutiner på matvanorna hos bebisen så att han inte behöver äta varje timme. Stackars Sixten kan ju inte sitta i vagnen och vänta medan jag sitter på en bänk och ammar. Men när jag lärt mig bebisens mönster, då är vi på G igen!

Relaterade inlägg:

Julafton 2012, Hans gästbloggar

Sixten vaknade kl 06.00 igår. Det var perfekt för då slapp jag ligga vaken längre. Vem vill sova då man är ledig??? Kakstinn frukost på det och sedan ut på Söder för lite frisk luft. Vi valde att mata “ankorna” (läs: fiskmåsarna) nere vid Årstaviken. Grabbarna fick kalla fingrar. Fåglarna fick saffransbullar och ingefärskakor. Lovisa […]

Läs mer

Baxters 2-årskalas

Om jag tidigare känt mig lite ledsen över att vi inte haft något ordentligt kalas för Baxter sedan han föddes så har alla de känslorna försvunnit efter det brakfirande han fick idag. Vi hade två intensiva timmar där våra och Baxters familjer och vänner var på besök med paket, tårtor och bullar i all oändlighet. […]

Läs mer

För 2 år sedan – Baxters förlossningsberättelse

I natt var det exakt 2 år sedan jag låg hemma på Kammakargatan med värkar och Baxter på väg ut från magen. Det var ett omtumlande dygn där jag både hade hand om Sixten som nybliven 1-åring, födde mitt andra barn tillsammans med min syster Agnes som coach och mognade något oerhört, jag växte upp […]

Läs mer