Hotellfrulle som vuxentid

Vi månar om att Sixten ska fortsätta få vara i centrum så mycket som möjligt trots att vi har en ny familjemedlem som kräver så mycket uppmärksamhet och fokus. Mina prioriteringar just nu är, i nämnd ordning: amning, Sixten, mig själv. Hans kör hela Sixtenracet själv till stor del och jag försöker fylla Sixtens behov så gott det går någonstans mellan bebisens behov och mina egna. Hans tar bebisen så fort som han inte äter eller sover men det går ändå åt några timmar under dagen till att amma. Nu i början är amningsstunden väldigt skör för mig och därför går det inte att ha Sixten klättrandes över mig samtidigt, speciellt inte när han inte förstår hur ömtålig bebisen är. Ett knä i magen är inte så skönt när man är 5 dagar gammal. Det är perfekt att ha ett så starkt socialt nätverk kring sig vid situationer som denna, Sixtens mormor var inte bara där för oss när jag var på SÖS och födde, även idag kunde hon ge Sixten 100% uppmärksamhet så att vi vuxna kunde få en timme på egen hand, dock med bebis i famnen, men ändå.
Om man har en söndag morgon utan en ett-åring i hasorna, vad gör man då? I vår familj äter man. 🙂 Vi åkte till Slussen och intog hotell Hiltons frukostbuffé. Jag hann äta medan bebisen sov och när han vaknade turades vi om att äta och amma (jag, inte Hans). Det var så himla trevligt att sitta och äta i lugn och ro för en gångs skull. Tack snälla Sixtens mormor!

Relaterade inlägg:

Julafton 2012, Hans gästbloggar

Sixten vaknade kl 06.00 igår. Det var perfekt för då slapp jag ligga vaken längre. Vem vill sova då man är ledig??? Kakstinn frukost på det och sedan ut på Söder för lite frisk luft. Vi valde att mata “ankorna” (läs: fiskmåsarna) nere vid Årstaviken. Grabbarna fick kalla fingrar. Fåglarna fick saffransbullar och ingefärskakor. Lovisa […]

Läs mer

Baxters 2-årskalas

Om jag tidigare känt mig lite ledsen över att vi inte haft något ordentligt kalas för Baxter sedan han föddes så har alla de känslorna försvunnit efter det brakfirande han fick idag. Vi hade två intensiva timmar där våra och Baxters familjer och vänner var på besök med paket, tårtor och bullar i all oändlighet. […]

Läs mer

För 2 år sedan – Baxters förlossningsberättelse

I natt var det exakt 2 år sedan jag låg hemma på Kammakargatan med värkar och Baxter på väg ut från magen. Det var ett omtumlande dygn där jag både hade hand om Sixten som nybliven 1-åring, födde mitt andra barn tillsammans med min syster Agnes som coach och mognade något oerhört, jag växte upp […]

Läs mer