Gårdagens julkänsla och så ett träningstips

Dagarna går så fort nu att jag knappt kommer ihåg vad vi gjorde igår. Men det är ju i för sig bara bra, ju fortare november går, desto snabbare blir det jul och dags för oss att resa igen. Det var alldeles för länge sen!

Dagens Mamma i Gstarlinne och Replayjeans. Sickan i tröja med skjortdetaljer från Debenhams och Polarno.Pyretsnickisar


Hyllan för Sixten att sitta på är borta....


Vi åt en tidig brunch på STHLM: kaffe med mjölk, de har en fin tallrik med korv, äggröra, brushetta, bacon och sedan får man en amerikansk pannkaka med glass, lite honung och några björnbär. Lagom och gott! Vi har försökt tajma barnens sömn med egentid för oss vuxna de senaste dagarna så Sixten sov utanför i vagnen och Baxter inne hos oss. Baxter har för övrigt fortfarande inte “vaknat till” än. Han sover fortfarande ca 20-22 timmar per dygn men äter bra däremellan och har vuxit fint på längden hittills så jag låter honom sova mycket ett tag till. Han har faktiskt lämnat storlek 50 helt, allt i 56 från t.ex. HM och Lindex är för smått men 56 från Polarn o. Pyret fungerar än, annars använder han mycket i storlek 62. Det går snabbt nu!

Dagens Baxter i hel dress med Rockstartema från Petite impressions.


Snygga detaljer med stjärna på rumpan och uppvikbar mudd med gitarrer på insidan. Och så Nikeys på fötterna.


Brunch på STHLM: kaffe med mjölk


En nyvaken Sixten


Efter några ärenden på Pub gick vi ner till NK för att titta på årets julskyltning som invigdes. För mig och mina systrar var det ett stort event att se julskyltningen. Jag minns att vi till och med åkte från Örebro när vi bodde där för att tajma helgen då NK drog bort skynkena. Sixten pekade och “oooooo:ade” åt allt spännande. Vi gick in på Ljusgården inne på NK och tittade på Tomten som alla barn köade för att träffa men Sixten var mest intresserad av julgranen som hängde i taket. Precis när vi kom ut på Hamngatan igen mötte vi en lång julparad med orkester, tomtar, pepparkakor, leksaker, en livs levande julgran, snögubbar på styltor och flera andra som alla gick i takt till tomtemarschen. Sixten höll på att dåna av, han var sååå imponerad! Hans ansiktsuttryck påminde om pappa Rudolf när han bevittnar basketmatchen på campingen… 😉

NK:s julskyltning!


Sixten möter tomten för första gången!


Tomteparad


Fatta vilken julstämning vi hann insupa på så kort tid och liten yta. Perfekt för oss som varken julpyntar, dricker glögg eller knappt firar jul i år. Eller jo, det blir nog speciellt att tillbringa juldagen i New York, lite otraditionellt sådär.
När vi kom hem tog jag tag i Sixtens rum; borrade upp hans fina hyllor och möblerade om. Det blev så ombonat och mysigt. Vi köpte en fin leksaksförvaring till vardagsrummet på Bruka och en snygg låda med ABC-tema till Duplot och alla fina klossar som nu står i Sixtens rum. Kanske ska fota och visa er?
Jag kilade upp till gymmet på eftermiddagen och avverkade ett effektivt pass utan vila;
Välj fyra övningar på ungefär samma ställe i gymmet så att du slipper springa runt och så är det ingen risk att det hinner bli upptaget. Kör dessa fyra övningar, mellan 10-20 repetitioner på varje övning beroende på hur tung vikt du väljer att ha, gör med andra ord så många repeptioner du orkar innan du byter övning. När du kört ett varv gör du direkt två varv till utan att vila, på detta sätt håller du uppe pulsen och förbränner några extra kalorier. Välj fyra nya övningar och så upprepar du de tre varven utan att vila. Totalt kanske du orkar/hinner fyra “block” med fyra övningar i varje, tre varv på varje. Växla mellan underkropp och överkropp. På detta sätt blir du inte bara trött lokalt i musklerna utan i lungorna och huvudet också. Och så blir du mer effektiv om du har tidsbrist.
Ett sånt här pass är perfekt att köra två till tre gånger i veckan! Jag älskar denna typ av träning; kondition (förbränning) och styrka i samma pass.

Relaterade inlägg:

Julafton 2012, Hans gästbloggar

Sixten vaknade kl 06.00 igår. Det var perfekt för då slapp jag ligga vaken längre. Vem vill sova då man är ledig??? Kakstinn frukost på det och sedan ut på Söder för lite frisk luft. Vi valde att mata “ankorna” (läs: fiskmåsarna) nere vid Årstaviken. Grabbarna fick kalla fingrar. Fåglarna fick saffransbullar och ingefärskakor. Lovisa […]

Läs mer

Some drama

Det blev en dramatisk eftermiddag idag. Barnvakten ringde mig på jobbet och berättade att Sixten ramlat och slagit hål i bakhuvudet. Det blödde ganska kraftigt och Sixten var rätt skärrad. Jag är jätteglad att hon ringde mig direkt, innan hon började undersöka Sixten närmare, om han skulle behöva sy. Jag kastade mig på cykeln och […]

Läs mer

Sixten och Baxters julpyssel

  På barnens nya förskola pysslar de väldigt mycket. Även de allra yngsta, som Baxter och hans kompisar får sitta och pula och fixa ihop saker. Sedan hjälper pedagogerna till och sätter samman projekten så att barnen kan se helheten och vi vuxna får saker som går att spara till barnen blir några år äldre. […]

Läs mer