Graviditetskalender och veckans mage, vecka 16

I fredags gick vi in i vecka 16. Fostret är ungefär lika stort som ett äpple.

Graviditetskalender från Familjeliv


Jag har känt en del fladder i magen, men det kan lika gärna vara fisar. 🙂
Jag försöker fota magen någon gång i veckan. Det är kul att jämföra med den förra graviditeten. När jag var gravid i vecka 14 med Sixten (jag har alla bilder på en extern hårddisk så de får ni se vid ett annat tillfälle) så hade jag absolut inte lika synliga magmuskler som jag har nu (klicka på länken för inlägg med bilder). Speciellt de sneda magmusklerna är extra framträdande i jämförelse. Självklart växlar magens storlek under dagen men mitt på dagen ser den ut så här. Jag provade lite graviditetskläder från förra våren och sommaren tidigare idag. Jag drunknar i dem nu. Mina älskade mammajeans är jättestora i låren och baken. Men jag ska inte ropa hej…. En vacker dag i sommar kommer jag nog att fylla ut dem, kanske med råge. 🙂

Veckans mage, vecka 16

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer