Heldag i solen

Dagens Mamma


Sixten och jag gick över till Kungsholmen idag och promenerade längs Norr Mälarstrand bort till Rålambshovsparken. Där hade Clownen Manne barnteater i Parkteaterns regi. Det var säkert över 300 barn, förskolelärare och föräldrar där. Sixten tyckte att det var roligt en stund innan han tröttnade och mest var intresserad av att äta gräs.
Vi gick bort till lekparken istället och gungade en kortis. Sedan tillbringade vi säkert en kvart i rutschkanan. Sixten gör inte som andra barn; jag sätter honom på rumpan och backar bak. Då vänder han på sig, lägger sig på magen och åker ner med fötterna först. Gång på gång på gång, han tröttnade aldrig. Jag fick världens axelträning av att lyfta upp honom efter varje gång. Billig träning!
När vi tröttnade (jag blev hungrig) gick vi Norr Mälarstrand tillbaka till city och hämtade Agnes på kontoret. Sixten somnade på vägen, han har sovit tre gånger idag ovanligt nog. Vi valde mellan att köpa med oss någon lunch att äta hemma eller att sitta i solen någonstans. Nästan hemma såg vi att det fanns en ledig soffa i solen på den libanesiska restaurangen Underbar, perfekt! Agnes beställde varsin tallrik kycklingspett med bulgur och olika röror. Det var bra kyckling, saftig och fräsch, mycket bättre än de grekiska varianterna på kolgrillsrestaurangerna runtom i stan. Vi fick äta i lugn och ro innan Sixten vaknade och ville mysa.

Lunch på Underbar


Sixten och Agnes på Underbar


Agnes var snäll och bar Sixten hela vägen ner till Hamngatan där vi uträttade lite ärenden innan vi gick in i Gallerian och köpte varsin fettfri yoghurtglass. Det var första gången jag köpte glass där. Jag valde hallon som topping, då fick man en sked hallon i botten av bägaren innan glassen (melonsmak) sprutade på. Vi satte oss vid fontänen uppe på Brunkebergstorg och njöt av sommarkänslan.
Idag har det varit så varmt och skönt, jag får världens sommarkänsla och blev inspirerad till att gå förbi Hemköp på Åhléns och köpa ett kilo rökta räkor, rökta laxstjärtar, rökt makrill, chili/limeaioli och kalixlöjrom som jag ska ordna till H ikväll. Till efterrätt blir det vaniljkesella med färska jordgubbar och blåbär.
Nu är det sommar!

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer