Heldag i solen
Sixten och jag gick över till Kungsholmen idag och promenerade längs Norr Mälarstrand bort till Rålambshovsparken. Där hade Clownen Manne barnteater i Parkteaterns regi. Det var säkert över 300 barn, förskolelärare och föräldrar där. Sixten tyckte att det var roligt en stund innan han tröttnade och mest var intresserad av att äta gräs.
Vi gick bort till lekparken istället och gungade en kortis. Sedan tillbringade vi säkert en kvart i rutschkanan. Sixten gör inte som andra barn; jag sätter honom på rumpan och backar bak. Då vänder han på sig, lägger sig på magen och åker ner med fötterna först. Gång på gång på gång, han tröttnade aldrig. Jag fick världens axelträning av att lyfta upp honom efter varje gång. Billig träning!
När vi tröttnade (jag blev hungrig) gick vi Norr Mälarstrand tillbaka till city och hämtade Agnes på kontoret. Sixten somnade på vägen, han har sovit tre gånger idag ovanligt nog. Vi valde mellan att köpa med oss någon lunch att äta hemma eller att sitta i solen någonstans. Nästan hemma såg vi att det fanns en ledig soffa i solen på den libanesiska restaurangen Underbar, perfekt! Agnes beställde varsin tallrik kycklingspett med bulgur och olika röror. Det var bra kyckling, saftig och fräsch, mycket bättre än de grekiska varianterna på kolgrillsrestaurangerna runtom i stan. Vi fick äta i lugn och ro innan Sixten vaknade och ville mysa.
Agnes var snäll och bar Sixten hela vägen ner till Hamngatan där vi uträttade lite ärenden innan vi gick in i Gallerian och köpte varsin fettfri yoghurtglass. Det var första gången jag köpte glass där. Jag valde hallon som topping, då fick man en sked hallon i botten av bägaren innan glassen (melonsmak) sprutade på. Vi satte oss vid fontänen uppe på Brunkebergstorg och njöt av sommarkänslan.
Idag har det varit så varmt och skönt, jag får världens sommarkänsla och blev inspirerad till att gå förbi Hemköp på Åhléns och köpa ett kilo rökta räkor, rökta laxstjärtar, rökt makrill, chili/limeaioli och kalixlöjrom som jag ska ordna till H ikväll. Till efterrätt blir det vaniljkesella med färska jordgubbar och blåbär.
Nu är det sommar!