Helkroppspass med rotationer och enarmsfokus

En viktig nyckel till att få en stark överkropp, kanske synligare magmuskler och känslan av att bålen hänger med i resten av kroppens utveckling tycker jag ligger i att kunna göra övningar som engagerar större muskelgrupp. Bålövningar för mig är sällan isolerade situps eller att bara stå i planka, jag förespråkar komplexa heltäckande bålövningar som gärna engagerar andra muskler också.
Första månaderna efter graviditet så gäller något helt annat men i detta fall fokuserar jag på en person utan skador och med okomplicerad träningsbakgrund. Med tillgång till gym och erfarenhet av att träna med fria vikter så är detta pass ett utmanande format att träna bålen, raka och sneda magmusklerna tillsammans med övre delen av överkroppen och särskilt skulderbladen.
Kör 3 varv på varje moment/block enligt mina instruktioner. Blocket med gummibandet flyttade jag till senare i passet så bortse från mina ord om att det är det första tuffare blocket. Det är två uppvärmningsövningar för att hitta kontrollen i bålen och skuldrorna innan hängande enarmsrodd med bröstet mot stången.
Kör inte detta pass om du är gravid i vecka 20 eller senare eller har en diastas. Fråga en PT på ditt gym om hjälp med tekniken om du känner dig osäker!
Lycka till!

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer