Huksittande för bättre position och ökad styrka i knäböj

Många av våra klienter vill bli starkare i knäböj. Men för att bli bekväm med skivstång och vikter på axlarna och höften under knäled i ett knäböj så behöver du först kunna sitta med höften under knäled utan vikt. Du behöver inte vara så rörlig som min kollega Lena Ovegård men ha för vana att sitta på huk en kortare stund varje dag så har du redan där en bra start. Sitt med aktivering i nedre läget så att du inte blir som en hösäck och prova olika nivåer så som Lena gör i filmen samt gunga lite i sidled.

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer