Hur får jag bort mammamagen?

En vanlig fråga här i bloggen med tre olika svar:

1.) Om du har putmage som är utan fett men som står ut behöver du stärka de inre magmusklerna som håller ihop midjan. Här passar även tjejer med magmuskeldelning in.
2.) Om du är smal i kroppen i övrigt men har mycket slapp hud kvar sedan graviditeten så får du ge kroppen tid att återställa sig och låta huden dra ihop sig. Drick mycket vatten och stärk musklerna kring bålen så att du får en bra och stark hållning som ger illusionen av en plattare mage.
3.) Om du har fett på magen från en fysiskt inaktiv graviditet och tuff återhämtningsperiod så behöver du se över din kost noggrant och lägga upp din träning med bra balans mellan styrke- och konditionsträning.
Oavsett vilket “problem” du har är en stark bål med bra balans mellan framsida och baksida viktig och kontakten med coremuskulaturen. Tre omgångar planka tre gånger per dag rekommenderas resten av sommaren! 🙂

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer