Hur vi gör

Lotta/Vimmelmamman frågar idag om hur jag och andra familjer löser familjepusslet för att få ihop alla delar. Hon skriver ärligt och rakt om att ha prestationsångest kring sitt hem och den fina ytan. Och med den passning hon ger mig och de frågor ni bloggläsare ställer i bland så tänkte jag berätta hur vi gör för att få ihop alla delar i våra liv. Det vore roligt att höra hur ni tänker och vilka prioriteringar ni gör!
Vi har kommit överens om att vi båda ska få göra karriär samtidigt. När jag var föräldraledig så kunde Hans jobba mer men nu när vi är i samma sits med högt siktade planer så hjälps vi åt så att vi båda ska ha de bästa förutsättningarna till att kunna prestera. Jag har satsat på att ha min arbetsplats väldigt nära så att jag ska slippa restid. Det innebär att jag har barnens förskola, Rosa Skrot och butik inom 250 meter. Jag har valt att schemalägga mitt arbete på 6 dagar i veckan för att slippa ha så långa dagar så jag jobbar på söndagar också. Det gör att jag kan vara mycket med barnen på eftermiddagarna. Hans kan styra sina tider själv och kan vara på jobbet klockan 06 om han vill och hämta barnen klockan 15 om han vill. Vi hämtar och lämnar på förskolan ungefär lika mycket men varannan vecka skjutsar och hämtar Hans Tom ute i Nacka så då blir det ett lite större projekt. Vi delar upp VAB mellan oss så att den som har den minst olämpliga dagen att vara ledig på är hemma och ofta delar vi på halva dagen. Jag kan jobba hemifrån med bloggen, svara på mail och liknande men PT-kunder och mina idrottslektioner är svårare att vara hemma ifrån.
Hans är väldigt pedant med vår lägenhet och är den som städar, diskar, lagar mat och fixar allt sånt. Varannan vecka har vi hjälp med storstädningen av en städerska och när vi behöver storhandla brukar vi beställa mat via nätet eftersom det inte är helt lätt att storhandla inne i stan. Vi får mycket hjälp med barnen tex när jag jobbar på helgen eller på kvällarna av mina föräldrar, syskon och vänner. Vi alla hjälps åt så att barnen ska ha det bra och känna att deras sociala nätverk är stort och starkt. Det fungerar väldigt bra för oss och barnen kan till och med sova utan mig och Hans nu. Vi har tagit ett teg i taget för att kunna ge barnen tryggheten att kunna frigöra sig från oss. De är vana vid att lyssna på andra vuxna och ofta så fungerar barnens rutiner som till exempel nattning bättre inte jag är med. Vi har ofta med oss barnen till gymmet när vi tränar eller springer med barnen i löparvagnen om vi inte har besök av familj eller vänner som är med barnen under tiden. För oss är det het naturligt att leva på det här sättet och jag älskar varenda sekund. Jag älskar att ligga på soffan eller i sängen, helst flera timmar per dag. Som tur är tycker barnen lika mycket om att bara hänga som jag. Så när Hans går runt och fixar och donar härhemma så ligger barnen och jag sked i soffan. 🙂
Jag är verkligen mån om att skapa mig och barnen ett liv som är fyllt av glädje och kärlek. Jag satsar mycket kraft och energi på att vår vardag ska se ut exakt som jag vill ha den och jag är beredd på att gå långt i den strävan. Vi lever bara en gång och jag är mån om att varenda dag ska vara en dag som gjort mig och barnen gott i hjärtat.

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer