Ikea & Mio

Besöket på Ikea blev lite mer omfattande och dyrare än vad jag räknat med, men nu börjar det likna ett hem. Köpte massa blommor som ju är ett enkelt sätt att skapa hemtrevnad på.
Åkte förbi Mio också och beställde en kökssoffa. Vi får den om en vecka. Den stora soffan till vardagsrummet kommer i månadsskiftet tror jag. Den får vi hemkörd som tur är. Och monterad tror jag. Måste kolla det.
Vi vill ha en sängstomme med matchande bord till men vi har inte hittat någon som faller oss i smaken än. Spjälsäng och sånt har vi inte heller köpt men det tar vi senare.
I gamla lägenhetens kyl fanns det plats för 1 filmjölk, 1 mjölk och pålägg i princip. I frysen fick man välja mellan hallon eller glass. Det gick inte att ha båda. Nu har vi två separata skåp från golv till tak i princip så vi får plats med hur mycket som helst! Kändes aslyxigt att storhandla på Ica maxi för flera tusen och ställa in i skåpen. Vi ska ha barnen här i 4 veckor framöver så det går ju åt lite mer än om det bara är vi två.
Kvällen gick åt att montera upp gardiner i sovrummet vi hann halvvägs, det är i alla fall ingen insyn längre. Vi monterade även ihop den säng vi köpt till det lilla rummet. Ni minns säkert att jag var orolig för hur det skulle bli med dörren som öppnades inåt:
vi köpte en växasäng “minnas”, den drog vi ut till 165 cm. Då kan man stänga dörren! Det är trångt därinne men jättemysigt! Vi köpte en liten plattTV idag som ska sitta på väggen. Och så ska vi koppla in alla TVspelskonsoler så blir det asnice därinne!
Barnmorskan jag skulle ha träffat på onsdag, istället för min vanliga, ringde idag och undrade om jag kunde komma imorgon istället. Så klockan 13 ska vi på rutinkontroll och mäta magen. Kanske blir något blodprov också.
Förmiddagen ska jag bara ta det lugnt och sortera bland mina kläder. Det vore skönt att få ordning på det så fort möjligt. Badrummet var min första prioritet och där är det i princip klart. Vi ska montera ihop en pall och köpa tvättmaskin. Sen är det klart!
Sov gott!

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer