Inspiration till helgträningen

Inför helgen är ofta träningsinspirationen stor, jag kör alltid mina bästa pass sett till energi och mental uthållighet på helgen. Kanske är det fler timmar sömn, mindre stress eller extra god mat som gör det?
Mitt bidrag till er för att ta vara på inspirationen och omvandla det till ett träningspass kommer i form av ett tuffare underkroppspass för gymmet.
Välj ut tre övningar för underkroppen och välj en vikt så att du orkar 10-15 repetitioner i ett svep.
I min version av detta pass har jag lagt in knäböj, sumomarklyft och benpress.
Varv 1:
Övning 1: 40 repetitioner knäböj, gör så många du orkar i ett svep, mellan 10 och 15 repetitioner ska du välja en vikt för. Ladda om och fyll på med repetitioner till du har gjort totalt 40 strikta repetitioner.
Övning 2: 40 repetitioner sumomarklyft, gör så många du orkar i ett svep, mellan 12 och 15 repetitioner ska du välja en vikt för. Ladda om och fyll på med repetitioner till du har gjort totalt 40 strikta repetitioner.
Övning 3: 40 repetitioner benpress, gör så många du orkar i ett svep, mellan 12 och 15 repetitioner ska du välja en vikt för. Ladda om och fyll på med repetitioner till du har gjort totalt 40 strikta repetitioner.
Varv 2:
Samma sak men totalt 30 repetitioner per övning, 15 repetitioner i ett svep innan du laddar om.
Varv 3:
Samma sak men totalt 20 repetitioner per övning, 10 repetitioner i ett svep innan du laddar om.
Varv 4:
Samma sak men totalt 10 repetitioner per övning, alla repetitioner i ett svep utan vila.
Tanken är att du ska ha samma vikt på alla varven och eftersom du gör allt färre repetitioner per varv kommer du att orka. Var inte feg när du väljer vikt utan lassa hellre på ordentligt och vila när det behövs.
Det här är ett av mina favoritpass alla kategorier. När du har blivit lika kär i det som jag kan du addera ett par övningar till i passet!


Älskar de här tightsen! Kommer berätta mer om dom!

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer