Intervaller med barfotaskor

Nu har jag kört så pass många intervallpass på löpbandet med mina Merrell Lithe Glove att det är svårt att springa med dämpade skor. Det blir som att kuta med moonboots då. Idag körde jag 10*45sek från 12km/h med höjning efter varje till 21km/h. Det klarade jag inte innan jag bytte till barfotaskor. Då älgade jag mycket mer men nu springer jag försiktigare. Jag har sänkt löpsteget och bromsar lite vid isteget men skjuter ifrån mycket mer där bak. Det blir ett effektivare löpsteg som inte sliter lika mycket på kroppen som min gamla teknik. Jag har inte lika mycket motivation till styrketräningen som jag brukar så då är det roligt att satsa mer på teknik i konditionsträningen.

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer