Julie & Julia

Filmen handlar om en tjej som hamnar i en 30-årskris som beslutar sig för starta ett gigantiskt matprojekt och börjar laga 524 maträtter allt enligt recepten i Julia Childs ”Mastering the art of French Cooking”. Hon bloggar om sina missöden och kulinariska höjder och hamnar i ett matmecka och träffar nya vänner.
Dagens föreställning satte nytt officiellt barnvagnsbiorekord i Sickla, massa mammor var det! Nästa gång måste vi nog vara där lite tidigare för idag var det fullt!
Till skillnad från förra föreställningen var Sixten på mycket bättre humör idag. Han tycker att det är så spännande inne i salongen att han absolut inte vill sova men i pausen efter halva filmen fick han sitta i bärselen och då kan inte ens mister nattuggla hålla sig vaken…

Ida, Lykka, Alfvan, Lilla A, Elin och Hugo

Ida, Lykka, Alfvan, Lilla A, Elin och Hugo


Tant Alexandra blev inspirerad, Leilas kokbok kanske?

Tant Alexandra blev inspirerad, Leilas kokbok kanske?


Bild lånad från Tant Alexandra

Bild lånad från Tant Alexandra


Direktör Sixten Bengtsson och Rumpnisse. BFF!

Direktör Sixten Bengtsson och Rumpnisse. BFF!


Det är en stor skillnad på kvällens Sixten mot tidigare kvällars Sixten. Mätt och belåten med både bröstmjölk och ersättning i magen behöver vi inte bara välja textade program numera! Det enda jobbiga, i för sig har det inte med ersättningen att göra utan “det bara är så” är Sixtens vana att kräkas. Ni som träffat honom mer än 5 minuter vet att han gärna slänger upp en spya här och där. Det är inte en fråga om utan när. Det är tur att vi har så mycket fina kläder att väja mellan.
Efter bion överaskade Martina med att vänta utanför tillsammans med nyfödda lilla söta Emma. Jag sa hejdå till bloggmammorna och tog en repris på den underbara räksalladen på Voltaire tillsammans med Anna, Jesper, Martina, Emma och så Sixten. Det var så härligt att träffa Martina igen och jag är så glad för hennes skull. Men det känns ofattbart att Sixten varit lika liten som Emma för några veckor sedan!
Sixen och jag tog sedan en sväng upp till skolan och ammade lite. Jag höll på att somna sittandes i soffan så då bestämde jag mig för att promenera hem istället för att vänta på Kärleken som hade lite jobb kvar. Väl hemma fortsatte Sixten sova i vagnen ute på balkongen så jag gick och la mig i sängen och blundade. Då vaknar Sixten såklart. Dags att roa den lille herren. Men det går ju inte att beskylla honom för att vara svårtillfredsställd när det gäller underhållning; får han bara stå upp är han mer än nöjd!
När Hans kom hem lämpade jag över Sixten men istället för att ge mig ut på löprundan tog jag en sovrunda. Bra beslut!
Imorgon blir det nya tag i träningen. Sixten och jag ska ut i spåret och jogga. Lite lunch på det och sedan ska Sixten nöta längder i simbassängen. Det gäller att satsa tidigt om man vill bli bäst.

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer