Kung i backen

Vi har verkligen kickstartat den här Åreveckan genom att hänga på låset till liften klockan 09 i morse och sedan åkte vi fram till 13. Barnen går i skidskola 1,5 timme varje förmiddag så då hinner Hans och jag ta tre långa snabba åk från den nya sittstolsliften i Björnen. När vi hämtat upp barnen från skidskolan åkte vi upp till Kastrullen för att äta lunch. Förutom en liten incident i ankarliften som ledde till att mitt tålamod fick sig en prövning och att vi blev bekanta med liftspåret både på vägen upp och på vägen ner så har åkningen varit grym. Det har snöat oavbrutet i två dygn så backen är så mjuk och fin. Vi tror inte att vi har haft så bra snö i Åre tidigare resor.
 
 Sixten har börjat åka lite plogning nerför backarna nu efter en timme då vi körde bredvid varandra med mina stavar emellan oss. Förra året när han var 3,5 år gammal åkte han nästa bara mellan mina ben eller rakt neråt. Baxter var ju bara 2,5 år förra vintern och åkte mellan Hans ben hela tiden. Idag är han 3,5 år nu kan han åka bredvid Hans och hålla i stavarna som ett cykelstyre. Det går framåt!
 
 


Underställsmaffian äter frukost. Vi kör på merinoull från Ullmax, jag har nya skidstrumpor från Gococo och barnen har strumps från Isbjörn of Sweden.


Der viktigaste för mig nu när Sixten ska lära sig åka skidor är att bygga upp självförtroendet. Då blir han modig och tar för givet att han kan. Det syns på hans kroppsspråk att han tycker att han är bra.


Baxter är lite reserverad och tycker att det är läskigt att åka skidor. Han är en dramaqueen vad det än gäller så vi bygger upp trygghet runt honom med sånt han gillar. Vi har döpt Baxter till Batman och alla liftar heter tex Ninja Turtles-liften och Star Wars-liften.

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer