Kvalitetsvardag

Hans kom hem efter att ha landat på Bromma flygplats med idén om en middag utomhus. Eftersom vi inte har någon balkong får vi välja mellan att ta med oss maten ut eller köpa takeaway om vi inte vill sitta på en uteservering. Att tro att Sixten uppskattar restaurangbesök är att lura sig själv.


Vi invigde den nya sparkcykeln/kickboard vi köpte i New York. Den sitter fast som en vanlig ståbräda men går att enkelt klicka loss så blir den som en vanlig sparkcykel. Sixtens intresse för brädan var hett första fem minuterna men sedan ville han springa själv. Jag får se om vi behåller den eller om jag lägger ut den på Blocket. Vi har så mycket grejer som inte används men när intentionen varit ambitiös så vi måste sortera. Sparkcykeln är ett originaltillbehör från Mountain Buggy och går att fästa på alla deras vagnar såsom Urban Jungle och Swift.

Baxter är inte helt nöjd med att åka framåt. Den här vagnen används extremt sällan med andra ord. Kanske också borde ut på Blocket?


-Yeah, Mamma!

Vi bestämde oss för att köpa med oss dumplings från Pekingmormors Dumpleria här på Drottninggatan. Jag har hört så mycket gott om den lilla restaurangen så det var roligt att få testa ett par rätter. Så gott det var! Rekommenderas starkt! Vi köpte med oss maten och intog en soluppvärmd bänk högst upp i Tegnérlunden. Turister flanerar förbi och picknickfiltarna värmer gräsmattan. Vår underbara park.

Sixten fick en risifrutti. Han är inte sig själv utan ganska gnällig och har sjukt kort stubin. Vi får se om han får vara hemma med mig imorgon också. Vi har haft en jättemysig dag i dag. Jag har försökt säkra upp och undvika motsättningar så att Sixten slipper tappa humöret. Han är ju världens gladaste kille egentligen!


Ni undrar hur jag lyckas få Sixten att behålla hattar på huvudet? Han älskar accessoarer! 🙂 Han är stolt över sina glasögon och speglar sig hela tiden. När han springer stannar han ibland upp och rättar till dem. Så himla snygg jämt.


Dagens Sixten har Levi´stisha och Hilfigershorts. Bekväma sommarskorna bär Ralph Laurens polohäst allover.


Sixten samlade skräpet från middagen och slängde i soptunnan. Han tyckte att sparkcykeln hörde hemma i soptunnan den med.


Sixten upptäckte häromdagen att byxor ofta har fickor. Det är numer en del av hans repertoar när han ska spatsera på ett käckt sätt.


-Här sitter jag bekvämt.


-Tjohoo!


-En gång till bara…

-DÄÄÄÄR är pappa!

Vi måste bli bättre på att utnyttja hela dagen, även efter 17. Solen skiner ju och barnen är i sin primetime så länge de får leka fritt. Jag kan bli lite lat och bara stanna hemma under seneftermiddagen men det ska det bli ändring på! Vi hade en jättemysig kväll i parken med god mat och barn med gott humör. Härligt!

Hur utnyttjar ni sista delen av vardagen? På gymmet? Hemma? På jobbet?

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer