Kvällens Mamma, Mio och födelsedagskalas

Jag hann faktiskt med ALLT planerat idag!
Tvättmaskinen står i badrummet (halvmonterad då vi stötte på patrull när vi skulle montera vattenslangen ned från handfatet). Måste köpa en förlängsmojäng på Fredells imorgon.
Diskmaskinen är betald och beställd. Hämtas på tisdag.
Elin och Sion är hemma i tryggt förvar i Hökis.
Kökssoffan är hämtad på Mio. Den får sova i sin kartong någon natt till.
Bea blev firad ute i Huddinge.
Jag tror att vi var mellan 12 och 15 personer hos henne. Av sju tjejer var 3 höggravida. BF 21/7, 26/7 och så vi 27/7.
En av tjejerna (BF 21/7, alltså en vecka före oss), jättemysig för övrigt, är diabetiker och har därför gått på specialistmödravård hela graviditeten och gjort tillväxtultraljud i princip varje vecka sista månaderna. Hennes bebis har legat mellan 20 och 30% över den uppskattade viktkurvan hela tiden. Nu har den fått sig en tillväxtknäpp och väger hela 4 kilo. Med en månad kvar till BF! Varken en kvinna med diabetes eller bebisen mår då bra av en naturlig förlossning, med stor risk för ett akut snitt, och därför kommer hon bli planerat snittad den 14/7. Tänk vad bra den svenska sjukvården är som följer upp gravida kvinnor med speciella behov.
Och jag är glad som slipper att bli snittad nu när moderkakan flyttat så bra på sig. Även om jag i början av graviditeten hellre ville snittas än föda är jag pepp inför förlossningen nu!
Kvällens Mamma
Kvällens Mamma
Bea fick en jättefin kokbok av oss, Sommarens söta. Hon blev jätteglad för den. Från GIH var även Matilda där med sin italianokille. Matilda, Bea och jag var i Chamonix för några år sedan. Det var min första skidresa till Alperna, och det var så kul!
Imorgon är det fredag och min stora Kärlek ska jobba halvdag. Jag hoppas på lite fredagsmys, känns som att det var flera veckor sedan vi bara var… Flytten tar mycket energi och tid.

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer