Läsarfråga om att äta godis

Hej!
Hur mycket påverkas resultatet av min träning om jag äter onyttigt en gång i veckan. Det vill säga att jag äter en påse godis den dagen. Men äter okej resten av dagarna och tränar minst fyra ggr per vecka. Dock mest tung styrka. Jag äter nyttigt men jag utesluter sällan kolhydrater och dylikt. Har tagit mig lite i vikt sen jag började träna som jag gör nu. Känner mig pluffsig. Men vill inte gå tillbaka till 56kg och hängröv igen då jag är 1.73 lång. Känns som jag börjar tappa greppet igen. Är de bara att forstätta träna och träna?

Att äta en godispåse i veckan kommer varken göra från eller till med din träning. Ät 4-5 måltider per dag, mestadels nyttigt och fortsätt med din styrketräning. Jag tycker dock att du kan byta ut ett av passen mot ett mer konditionsinriktat pass, det påskyndar återhämtningen av dina tyngre styrkepassen och ger också träning för ditt hjärta. Förstår inte riktigt om du vill gå upp i muskelmassa eller om du är rädd för att tappa muskler. Oavsett: att äta regelbundet och träna ordentligt enligt en plan brukar räcka väldigt långt för många.
Hör gärna av dig om du vill ha mer feedback!

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer