Läsarfråga om löpning och styrka

Hej! Jag undrar hur du tänker kring att kombinera styrketräning och löpning? Jag älskar båda träningsformerna men tränar lätt för mycket och märker att jag inte kan återhämta mig från speciellt löpningen… Så jag faller alltid tillbaka till gymmet. Vill så gärna få till löpningen men ändå behålla och öka min muskelmassa! Alla råd, tankar och tips är uppskattade! 🙂
Jag förespråkar minst ett styrkepass per vecka för alla människor, oavsett mål. Om du vill öka din muskelmassa behöver du vara noggrann att din styrketräning är tillräckligt tung och strukturerad, dessutom behöver du äta ordentligt. Satsa på lite kortare intervallpass ett par gånger per vecka under 6 veckor och låt resten av din träning bestå av styrketräning. Om 6 veckor kan du förskjuta träningen genom att fokusera mer på löpningen 3 pass per vecka och krydda med kortare styrkepass á 20 minuter.
Styrketräning minskar skaderisken, formar kroppen, frigör hormoner som gör att kroppen klarar stress bättre och ger dig bättre hållning. Kompromissa aldrig bort den helt!

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer