Läsarfråga om att bli vältränad av gruppträning

Hej!
Kan man bli vältränad fastän man bara går på gruppträning? Tycker inte om gym, men jobbar på ett, och försöker därför gå på 4 pass per vecka. Har du tips på vilka pass jag ska gå på? Jag kör just nu bodypump, indoor walking, spinning, cxworx och step, typ.
Tacksam för svar och tack för en otroligt bra blogg!
Vad menar du med vältränad? Jag brukar säga att man blir bra på det man tränar. Om du ofta kör bodypump blir du bra på just bodypump.  Att kunna lyfta lika tungt som instruktören på ett bodypumppass är att vara vältränad för någon medan en annan ser “välträning” i ett yttre attribut till exempel synliga muskler. Om du vill bygga muskelmassa är det mer effektivt att köra styrketräning med tyngre vikter och inte lika många repetitioner. Bodypump ger uthålliga men inte så stora muskler. Konditionspassen du nämner ovan är bra för ditt hjärta och dina lungor men generellt sett så brukar gruppträning vara ett rätt ineffektivt sätt att konditionsträna på med tanke på att du väntar in att passet ska börja, får instruktioner i början av varje pass och att intervallernas längd och innehåll inte är anpassade för just dig och din kondition utan för en hel grupp.
Jag rekommenderar att du  funderar på exakt vad det är du vill få ut av din träning. Definiera vad “vältränad” betyder för dig och sätt upp några SMARTA MÅL. Kanske behöver du skräddarsy din träning mer utifrån dig själv och dina mål än vad instruktörerna på ditt gym  gör på sina pass?

Relaterade inlägg:

Frågestund del 3

Läs mer

Svar på frågestund del 2

Läs mer

Svar på frågestund del 1

Läs mer