Läsarfråga om att komma igång efter skada

 Hej! Jag har tränat löpning regelbundet i flera år och tränar ca 3 pass i veckan varierat intervall, långt, tempo mm. Däremellan försöker jag få in lite styrketräning eller annat. Förra året hade jag ett kanonår resultatmässigt. Jag tränade målmedvetet från sommaren och hela hösten och persade både på milen i augusti (43,50) och mitt stora mål under 1.40 på halvmaran i Stockholm! Jag var så nöjd med mig själv och min träning och mina lopp och hade en så bra känsla inför 2016. Men så en dag vaknade jag upp med plantar fasciit och jag tappade all min motivation. Nu har jag sen i december inte sprungit alls utan fokuserat på rehab och annan typ av träning som spinning och styrketräning. Men jag längtar ju så efter att börja springa igen och undra hur jag ska komma tillbaka. Både motivationsmässigt och med löpningen? Foten börjar kännas helt ok nu, men jag är rädd att det kommer tillbaka. Ska jag börja springa kort, långsamt eller hur är bästa sättet att komna igång utan att fresta på foten för mycket??
 
 Tack för all din inspiration genom blogg, podd mm!! Kram

 
 Stort grattis till fina resultat!
 
 Eftersom du är på en så pass hög nivå resultatmässigt rekommenderar jag dig att ta hjälp av löpcoach som är duktig på att just stegra löpträningen efter skada. Du behöver individuella råd tycker jag.
 
 Din motivation till löpningen (om du faktiskt fortfarande vill kunna springa) kommer att öka när du väl får testa fötterna igen. Lyssna jättegärna på podden Styrkebyrån där jag är med som gäst och pratar om olika typer av mål. Kanske kan du sätta upp andra sorters mål den första tiden?
 
 Stort lycka till!
 
 

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer