Läsarfråga om loppträning

Hej!
 
 Vill bara börja o säga att du är supercool o enormt inspirerande med ditt kloka och jordnära engagemang i träning.
 Jag har precis köpt stora löparboken då jag är sugen på Lidingöloppet i år 3mil. Jag är löpare sedan 2,5 år tillbaka springer mellan 5km o 21km, det längsta jag sprungit är 23,5. Ska även ge mig på tough Viking i april. Nu till frågan, hur ska jag lägga upp träningen? Idag kör jag två styrkepass i veckan samt ett intervall o försöker även få till ett längre pass löpning 8,5-12 km. Vad ska jag förändra? Mitt mål är att springa på tre timmar o få en njutfull resa. Är 45 år.
 Hälsningar Eva-Lisa
 

 
 Stort tack Eva-Lisa!
 
 Byt ut ett av dina styrkepass mot ett pass med lite längre intervaller, minst 5 minuter långa, tex 4*5 min, kika på marathonprogrammet i boken och de långa intervallerna där så får du inspiration. Öka tiden på dina längre löppass, med cirka 10 minuter per pass så att du till slut testat att jogga i 3 timmar innan Lidingöloppet. Följ gärna marathonprogrammet i boken.
 
 För att förbereda dig för Tough Viking rekommenderar jag dig att fokusera extra mycket på benstyrka och greppstyrka. Träna på att hänga mycket och testa även utegymmens så kallade monkey bars.
 
 Stort lycka till!
 
 

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer