Lite mer om Lofsans kost

Vi fortsätter diskussionen om mat i detta
inlägg, det är roligt att ni kom med så mycket och bra respons efter att jag skrev häromdagen.
Jag låter denna bild av kvällens middag symbolisera inlägget. En middag med en extremt liten kolhydratandel.


Det är kontroversiellt att uttala sig om kolhydraternas ickevaro eller närvaro. Jag är extremt tydlig med min syn på kolisar: tränar du hårt behöver kroppen kolisar. Så är det. Men… Du kan och bör styra dem till
1) morgnar när kroppens depåer är tomma
2) måltiden direkt efter träningen.
På träningsfria dagar och de måltider som inte är i anslutning till träningspass behöver du mindre kolhydrater. Tränar du aldrig behöver du inte så mycket kolhydrater som många tror. Satsa hellre på sallader och mycket protein och fett.
Jag är noggrann med kolhydrater men då är tajmingen viktigare än mängden. Du behöver inte äta dig mätt på pasta, potatis eller ris om du inte kommer direkt från träningen.
En annan vanlig fråga är hur viktiga proteindrycker är. Helt oviktiga säger jag då. Ät hellre riktig mat som smakar gott och tillför mättnadskänsla och fibrer för magen att jobba med. Proteindrycker innehåller oftast mycket sötnings-, emulgerings- och konserveringsmedel som är sämst för kroppen på lång sikt.
Färdiga drycker du köper i kylen på gymmet innehåller minst 200 kalorier, hälften av vad en normal tjej förbränner under ett träningspass. Tränar du för att gå ner i vikt är det med andra ord ganska onödigt att direkt fylla på med flytande kalorier.
Så; hörrni, vad vill ni mer veta?
-En vanlig matdag i Lofsans liv?
-Kan man äta frukt om man vill bli smal?

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer