Hur hårt tränar du?

Under mitt träningspass på Sats Sälen idag funderade jag över ett vanligt fenomen som jag möter dagligen i mitt jobb, hör av vänner, genom mail från er och läser om i andra forum.
Många tjejer säger att de går till gymmet och styrketränar. Samma tjejer undrar varför de inte blir starkare/fastare/smalare trots att de tränar flera gånger i veckan och äter bra.
Ibland får jag möjlighet att jag träna dessa tjejer i rollen som PT eller ibland så kör vi ett pass tillsammans. Reaktionen är 100 gånger av 100 densamma; personen ifråga inser att hon inte varit i närheten av sin maximala kapacitet. Hon är van vid att lyfta en lagom tung vikt tills hon tycker att hon inte orkar mer, trygg i sin bekvämlighetszon. Men tillsammans med mig inser personen att hon klarar en mycket tyngre vikt än vad hon brukar välja själv. Dessutom orkar hon långt fler repetitioner än vad hon tidigare trott. Trots att hon säger att hon inte orkar mer så finns det alltid några repetitioner till att ge.
Om du verkligen vill ha resultat av din styrketräning måste du kliva ur din bekvämlighetszon. Våga välj en tyngre vikt än du brukar, prova att göra en repetition till när du inte tror att du orkar fler. Om du alltid gör som du alltid har gjort kommer du att få samma resultat som du alltid har fått.
Våga träna hårdare.

Relaterade inlägg:

Haul från Matsmart.se

Visste du att många livsmedel och andra produkter i våra affärer slängs trots att det inte är något fel på dem? Jag har testat Matsmart.se, en butik online där du kan köpa mat och andra produkter som har kort bäst föredatum eller som kanske är felmärkta. Men det är såklart inget fel på varorna! Skillnaden […]

Läs mer

Film: Så skapar du konkreta mål av dina träningsdrömmar

Läs mer

Annika o Lofsans löpskola avsnitt 2

Ny onsdag innebär ett nytt avsnitt av hälsoprofilen Annika Sjöös och min löpskola. Idag pratar vi om bålstabilitet. In och prenumerera på min youtubekanal för att ta del av alla mina filmer!

Läs mer