Lite om Baxters namn

Flera av er är nyfikna på hur vi kom fram till att lillebror skulle heta just Baxter. Baxter hette Baxter redan i graviditetsvecka 4, det skrev vi i vår dagbok. Sedan hette han Dexter några veckor men vi skämdes lite för det eftersom vi alltid tänkte på vår favoritseriemördare när vi sa namnet så då bytte vi tillbaka till Baxter igen. Vi berättade för några nära och kära att vi tyckte om namnet Baxter men saknade WOW-reaktionen vi fick när vi berättade att Sixten skulle heta just Sixten så då blev vi osäkra igen och lämnade namnträsket i några månader. När vi började närma oss BF började Hans bli lite stressad över att vi inte bestämt namn än men jag kände mig lugn. Jag hade flera fina namn som jag röstade på men inget som Hans klickade med. Inte lika mycket klick som med Baxter i alla fall. Sedan fick vi massa namnförslag från vänner, familj och er bloggläsare och då hittade vi flera favoriter; bland annat gjorde Dexter comeback, tillsammans med Nils och Axel (Aksel). Jag fortsatte att peppa för mina förslag men Hans satte hårt mot hårt och till slut bestämde vi oss för att bestämma oss.
Vi båda känner att “vårt” namn Baxter passar på Baxter; tufft, internationellt gångbart, ovanligt, innehåller X, väcker uppmärksamhet. Perfekt helt enkelt! Sedan att vissa förknippar namnet med en fotbollstränare, ett läkemedelsföretag eller felstavad Sophie Ellis Baxtor gör mig absolut ingenting. Baxter är efternamnet på en gammal skotsk klan men det är också ett vanligt förnamn i både England och USA vilket passar bra med våra framtidsplaner…
Och nu är ni säkert nyfikna på vilka pojknamn jag var beredd att ge min son istället för Baxter? Eftersom vi är klara med det angenäma uppdraget att befolka jorden och inte kommer att skaffa fler barn så delar jag med mig av några av de namn vi (jag) haft på vår lista till både Sixten och Baxter, mer eller mindre ovanliga men fina och personliga tycker jag, för er att välja och vraka bland. 🙂
Mauro
Valentin
Timoteus
Milton
Beppe
Nils
Aksel
Max
Walle
Charlie
Dexter
Harry (Vi var nästan säkra på Harry tills Sixtens syskon sa Potter?! och vi insåg att det redan finns “en Harry”.
Teo
Rally
Titus
Janne
Love
Levi
Kanske kan du hitta ett namn till en framtida son?

Relaterade inlägg:

Julafton 2012, Hans gästbloggar

Sixten vaknade kl 06.00 igår. Det var perfekt för då slapp jag ligga vaken längre. Vem vill sova då man är ledig??? Kakstinn frukost på det och sedan ut på Söder för lite frisk luft. Vi valde att mata “ankorna” (läs: fiskmåsarna) nere vid Årstaviken. Grabbarna fick kalla fingrar. Fåglarna fick saffransbullar och ingefärskakor. Lovisa […]

Läs mer

Baxters 2-årskalas

Om jag tidigare känt mig lite ledsen över att vi inte haft något ordentligt kalas för Baxter sedan han föddes så har alla de känslorna försvunnit efter det brakfirande han fick idag. Vi hade två intensiva timmar där våra och Baxters familjer och vänner var på besök med paket, tårtor och bullar i all oändlighet. […]

Läs mer

För 2 år sedan – Baxters förlossningsberättelse

I natt var det exakt 2 år sedan jag låg hemma på Kammakargatan med värkar och Baxter på väg ut från magen. Det var ett omtumlande dygn där jag både hade hand om Sixten som nybliven 1-åring, födde mitt andra barn tillsammans med min syster Agnes som coach och mognade något oerhört, jag växte upp […]

Läs mer