Lofsan svarar

Petra frågade hur gammal Sixten kommer att var när den nya bebisen föds.
Sixten är född 3/8 2009, den nya bebisen är beräknad att födas 21/10 så det blir cirka 14,5-15 månader mellan dem. Förhoppningsvis kan Sixten gå lite själv så att han slipper känna sig så bunden till mig för att ta sig någonvart. Han kommer ju att ha fullt upp med att anpassa sig till allt det nya.
Amanda undrar:
Jag undrar om du känner dig annorlunda i denna graviditet än när du väntade Sixten?
Ja, när jag var gravid med Sixten blödde jag kopiösa mängder mellan vecka 9 och vecka 18. Det påverkade mig enormt, både fysiskt (i början kunde jag ens gå utanför dörren utan blöda igenom allt) men framförallt psykiskt. Jag fick låga järnnivåer, kände mig nedstämd och orolig. Från vecka 9 i den här graviditeten fram till idag (vecka 14) har jag mått mycket bättre, knappt kräkts, inte blött någonting, och känt mig lycklig. Jag hoppas verkligen att denna graviditeten blir lättare på det sättet, jag tycker att jag förtjänar det efter allt jobbigt i den förra graviditeten.
Önskar ni något speciellt kön den här gången?
Innan ultraljudet vid förra graviditeten hoppades jag att vi väntade en flicka. Jag blev nog till och med lite besviken när vi såg bilden… Men allteftersom tiden gick blev jag mer och mer förväntansfull på en killbebis och insåg att som första barn passar det mig perfekt med en liten pojke. När Sixten föddes kändes det så självklart att det var HAN som buffat och stökat runt i magen hela tiden.
Den här graviditeten spelar det faktiskt ingen roll vad det blir; om det blir en pojke är det bra eftersom vi har MASSOR, MASSOR och MÄNGDER med pojkkläder. Det mesta är dock könsneutralt och passar såklart på båda kön men vissa plagg har Sixten inte ens hunnit ha innan han växt ur dem. Om det blir en flicka känns det roligt eftersom allt blir nytt då. Min mamma fick först en pojke och sedan en flicka, min mormor fick först en pojke och sedan en flicka, min farmor fick först en pojke och sedan en flicka så om sånt är ärftligt så kanske det blir så för mig också. Vi hoppas få veta könet på vårt stora ultraljud i maj. Går det inte att se då gör det mig ingenting, men jag har ju så kort tålamod så jag vill gärna veta i förväg… 🙂
Vad roligt att ni när så nyfikna och intresserade, det gör mig glad!

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer