London Dag 6

Det här inlägget publicerades igår kväll men bilderna visades inte så nu kommer det igen, den här gången med fina bilder och mitt bästa restaurangtips.
Nu är Hans äntligen klar med sina föreläsningar och fina middagar och jag har längtat så! Vi fick världens sovmorgon passande nog, Sixten är fortfarande jetlaggad och vill vara vaken med oss länge länge. Det var mysigt att äta frukost vi fyra, Agnes och mamma var uppe med tuppen de.
Vi gick alla fyra ett varv på Selfridges & Co och Hans köpte massa snyggt, han är bra på att shoppa han. Och snygg stil har han också.
Vi hittade ett fint italienskt café på en sidogata till Oxford street, minns tyvärr inte vad det heter men de hade ett fantastiskt kaffe (tydligen, jag dricker varken kaffe eller te) och grymma cupcakes.


Ett besök på Niketown innebar såklart att Hans köpte massa snygga nya träningskläder och jag gick tomhänt därifrån, jag är för kräsen tror jag. Skärpning där!

Vi hade bokat bord på en av Londons kändaste japanska restauranger; Roka (snyggaste hemsidan ever) på Charlotte street. Det var den häftigaste restaurangen jag någonsin besökt och en av de mest fantastiska måltider jag ätit. De andra var lika nöjda som jag och till och med Hans som är riktigt duktig på mat och sånt var väldigt imponerad både av menyer och drycker.
Vi beställde två olika avsmakningsmenyer för fyra personer och tre Tempurarätter och det blev så sjukt mycket mat! Allt var helt fantastiskt upplagt och smakade jättebra. Jag som aldrig äter rå tonfisk hemma älskade denna och till och med rå oxe var så bra.
Min barndomskompis Lena jobbar på restaurangen och hon överraskade med att bjuda på champagne till förrätten och sedan fick vi smaka på deras japanska drycker som hon serverade nere i den grymt snygga baren.
Om ni är i London, om än så bara för en kväll så måste ni boka bord på Roka, som sagt, det är det bästa jag har ätit någonsin!
Även fast middagen tog över tre timmar var gräbsen så tålmodiga och nöjda. Sixten åt mycket ris och isbitar och var lite mallig där han fick sitta på en påhängsstol så han kom upp i vår höjd. Baxter var lika glad han även om han inte äter is än.
Agnes vän Jessica som bor i London var med oss och det var första gången hon fick träffa både Sixten och Baxter. Sixten blev nog lite kär, och Jessica med.
När vi kom tillbaka till hotellet drog jag av ett träningspass i gymmet och sedan njöt vi av sista kvällen i London och på semestern. En sista dag tillsammans med de som står mig allra närmast (förutom saknade Elin som vi pratade om typ en gång i kvarten dygnet runt hela veckan, my love) innan vardagen med förskola, jobb och snöslask startar igen.


<


Jag lägger upp ett bildspel på all god mat som vi åt i ett separat inlägg så att ni som älskar japansk mat lika mycket som jag får lite inspiration.

Relaterade inlägg:

Nedräkning till Sunwing Resort Makadi Beach

Vinterns första snöblandat regndag framkallar en nästan manisk nedräkning till vår kommande semester till Egypten. Om 10 dagar ligger vi vid poolen, äter glass och njuter av värmen! Sunwing Makadi Beach är ett nyöppnat hotell med stort vattenland och all inclusivekoncept som ingår för alla gäster. Vi har bott på ett riktigt all inclusivehotell en […]

Läs mer

Upper East Side Shopping och Mexikansk middag

Här är ett blogginlägg med några bilder på vad som hände igår. Efter att ha sprungit vårt löppass längs Hudson River så åt vi frukost på Dinern på hörnet.  Jag åt pannkakor, omelett och yoghurt. Vi brukar alltid beställa in ett par rätter och dela på. Några timmar senare mötte jag upp Hans som varit […]

Läs mer

Framme i New York

God morgon från Manhattan! 🙂 Klockan är strax efter 06 här hos oss, 5 timmar efter er när det är vintertid i Sverige. Vi har precis vaknat efter 8 timmar sömna. Jag har sovit lite oroligt som jag ofta gör när jag sover på en ny plats. Vi landade före beräknad ankomst i går eftermiddag, […]

Läs mer