Löparinspiration som veckans fredagsfys

 

 Jag springer i en tunt fodrad jacka från Röhnisch med byxor i samma material. Alla sömmar har reflexband, det är viktigt för mig. Innanför jackan har jag en tunn fleeceväst och ett underställ från Kari Traa. På fötterna kör jag med Gococos längsta kompressionsstrumpa för både värme och stöd runt vaden. Jag springer i Asics Nimbus 14.
 
 Dagens träningspass är ett medelintensivt konditionspass i form av löpning längs Tanto och Årstaviken här på Södermalm. Jag delade upp passet i 4 delar förutom uppvärmning och nedvarvning. Intervallerna tar 23 minuter totalt inklusive vilan mellan.
 
 Uppvärmning:
 
 5 min snabb gång
 10 min jogging med en liten fartökning varje minut sista 4 minuterna
 
 Intervaller:
 
 4*2 min
 4*1 min
 4*30 sek
 4*15 sek
 
 Alltid 30 sekunder vila mellan varje löpintervaller. Farten är hög och jämn vilket innebär att ju längre i passet du kommer och blir allt tröttare desto kortare tid behöver du springa. Eftersom vilan är densamma hela tiden (30 sekunder) går du från att vila 25% av den tid du sprungit till att få vila dubbelt så länge sista 4 intervallerna på 15 sekunder.
 
 Jag lägger in alla intervallerna i en timerapp i Iphone som heter Ultra Timer. Den sänker ner Spotify och ger signaler.
 
 Benen kändes lite tunga idag men hjärtat och lungorna starka. Jag fick en bristning i en sena under foten i somras och under hösten har jag varit försiktig med löpningen. Under veckan på Fuerteventura sprang jag 2 pass per dag och det fungerade väldigt fint så veckorna efter har jag varit noga med att återhämta mig och fokuserat på styrketräningen men nu ska jag smyga på löpdosen igen.
 
 Innan jag tar helg från den här fredagen har jag ett möte uppe hos TV4 för att planera till Nyhetsmorgon. Sen hämtar vi gräbsen på förskolan och går all in for weekend!
 
 Vad kör ni för fredagsfys idag?

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer