Löparskola på Nyhetsmorgon med Elizabeth Hilton

Idag startade vi igång vårens löpskola som kommer att sändas på TV4 Nyhetsmorgon från Internationella kvinnodagen fram till Mors dag i maj. Under sex söndagar framöver kommer ni att kunna följa Elizabeth Hilton och hennes utveckling från att kunna jogga 10 minuter till att springa Vårruset. Tanken är att ni som vill hänga på löparskolan ska få inspiration till att börja löpträna med låg tröskel. Om du vill fokusera extra mycket och ha individuellt utformat löpprogram liknande det som Elizabeth följer så har vi gjort program för 5 kilometer (men även 10, 21 och 41 km för längre perioder) under 5 veckor i Stora löparboken för kvinnor.
Idag fokuserade vi på tre saker: att ge Elizabeth självförtroende kring löpningen, att lägga upp en plan för de tre kommande veckorna, att träna effektivt med låg skaderisk. Resultatet av detta är intervallträning.
 
Nästa inslag sänder vi 29:e mars, då har Elizabeth alltså varit igång i tre veckor!

 
Hilton

Min väst, som jag älskar galet mycket, kolla bara på ryggen under första sekunderna i klippet, har jag designat själv tillsammans med Röhnisch. Hela min klädkollektion finns att köpa hos utvalda återförsäljare och i några webshopar från 26/3!

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer